Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διεύθυνση κτηνιατρικής: «Καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια»

Εικόνα του άρθρου Διεύθυνση κτηνιατρικής: «Καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2022, 15:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει επίσημα με ανακοίνωσή της ότι χθες, 30 Αυγούστου, στελέχη της εξέτασαν το γαϊδουράκι στο Γραμμένο που κακοποιήθηκε.

Είναι η πρώτη επίσημη ενημέρωση από την Περιφέρεια για το θέμα, το οποίο έχει αποκτήσει και πολιτικές διαστάσεις, καθώς ο δράστης φέρεται να είναι ο πρώην –πλέον- αντιδήμαρχος Ζίτσας, τον οποίο έχουν καταγγείλει αυτόπτες, με φωτογραφίες κ.λπ. Μέχρι τώρα, η ενημέρωση προερχόταν από τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Αναφέρει ότι ζήτησε τη συνδρομή ιδιώτη κτηνιάτρου για να εκτιμήσει την κατάσταση και τη θεραπεία, αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή το ζώο.

«Η υπηρεσία μας σε συνεργασία με ιδιώτες κτηνιάτρους τόσο της περιοχής μας όσο και εξειδικευμένους ιππιάτρους από άλλες περιοχές, καθώς και με το ΥΠΑΑΤ και τις φιλοζωικές οργανώσεις,  με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο τραυματισμένο ζώο, κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πράξει το καλύτερο δυνατό τόσο για την υγεία,  όσο και για την ευζωία του. Όπως προέκυψε μετά την εξέταση η οποία πραγματοποιήθηκε από δύο εξειδικευμένους ιδιώτες κτηνιάτρους δύο μέρες μετά την πρώτη επίσκεψή μας, η κατάστασή του επιδεινώθηκε, οπότε για λόγους ευζωίας αποφασίστηκε ευθανασία του».

Σημειώνει ότι «με γνώμονα πάντα την ευζωία των ζώων καταδικάζει κάθε μορφή κακοποίησης ζώων και οι παραβάτες της κτηνιατρικής νομοθεσίας θα συνεχίσουν να τιμωρούνται όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία».

Θα είχε ενδιαφέρον μια εκτίμηση της υπηρεσίας για την ευζωία και των υπολοίπων ζώων της εγκατάστασης. Σημειώνεται ότι σχετική επερώτηση έχει καταθέσει από σήμερα (31/8) το πρωί, η ΛΑΣΥ Ηπείρου.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back