ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διαμαρτυρία και στο βάθος… γενικός γραμματέας

Εικόνα του άρθρου Διαμαρτυρία και στο βάθος… γενικός γραμματέας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2017, 16:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με αρκετό κόσμο για τα δεδομένα του σωματείου ήταν η σημερινή διαμαρτυρία των εργαζόμενων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, στο κτίριο της Βορείου Ηπείρου. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν, μαζί με αλληλέγγυους από εργασιακούς κλάδους του δημοσίου, διαμαρτυρόμενοι για διοικητικά και υπαλληλικά θέματα της υπηρεσίας. Βασικοί αποδέκτες των διαμαρτυριών είναι ο διευθυντής προσωπικού της Αποκεντρωμένης Δημήτρης Χαμπίπης και ο ίδιος ο γενικός γραμματέας, Βασίλης Μιχελάκης.  Οι εργαζόμενοι επανέλαβαν τους λόγους της διαμαρτυρίας και της στάσης εργασίας, με την… αρμόζουσα ηχητική υπόκρουση, στον περίβολο της Αποκεντρωμένης.

Η διαμαρτυρία τους είναι το ένα μέρος ενός βαθύτερου ζητήματος που φτάνει μέχρι τη θέση του γενικού γραμματέα. Ο νυν, κ. Μιχελάκης, συγκεντρώνει πλέον ελάχιστες πιθανότητες να παραμείνει στη θέση αυτή, ειδικά μετά και την ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει συμπαράσταση στην κινητοποίηση των εργαζόμενων « για μια αξιοκρατική, περισσότερο αποτελεσματική και με ανθρώπινο πρόσωπο Δημόσια Διοίκηση, προς όφελος του πολίτη και της κοινωνίας». Η νομαρχιακή καλεί «τους αρμόδιους να επιληφθούν των ζητημάτων τα οποία επισημαίνουν οι εργαζόμενοι και το Παράρτημα Ηπείρου – Νήσων του ΓΕΩΤΕΕ, με πνεύμα ευθύνης και συνεργασίας».

Οι εργαζόμενοι έχουν καλέσει την κυβέρνηση να μην ολιγωρήσει περισσότερο στο θέμα των νέων γενικών γραμματέων, για τους οποίους, αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλεψη ότι θα οριστούν μέχρι το… τέλος του ’18. Όλα δείχνουν όμως ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί νωρίτερα, όχι όμως όπως την καθόρισε ο προηγούμενος αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, αλλά με  νέο τρόπο. Η παρούσα κυβέρνηση δεν όρισε γενικό γραμματέα, πολιτικό πρόσωπο μέχρι πρότινος, οπότε τη θέση κατέλαβε ο αρχαιότερος γενικός διευθυντής της υπηρεσίας.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back