Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εργαζόμενοι κατά κυβέρνησης και προϊσταμένων

Εικόνα του άρθρου Εργαζόμενοι κατά κυβέρνησης και προϊσταμένων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2017, 17:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κάνουν στάση εργασίας στις 15 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο διοικητήριο, στην οδό Βορείου Ηπείρου. Οι αιτίες της κινητοποίησης έχουν, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, πολιτικούς υπευθύνους, αλλά και ονοματεπώνυμο. Οι διαμαρτυρίες τους γίνονται εναντίον της κυβερνητικής ολιγωρίας για την επιλογή συντονιστών στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, κατά του γενικού γραμματέα Βασίλη Μιχέλακη, αλλά και κατά του διευθυντή προσωπικού Δημήτρη Χαμπίπη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Μαυράκος τόνισε ότι μεταξύ των γεγονότων που οδηγούν τους εργαζόμενους στην κινητοποίηση, είναι οι απευθείας επιλεκτικές αναθέσεις προϊσταμένων «πάντα στο όριο της νομιμότητας», οι δυσμενείς και αναιτιολόγητες μετακινήσεις υπαλλήλων «, αδιαφορώντας για τις δυσμενείς οικογενειακές και οικονομικές επιπτώσεις», καθώς και οι «απαξιωτικές απαντήσεις σε αιτήσεις θεραπείας συναδέλφων με δημόσιες αναφορές σε οικογενειακά τους προβλήματα και προβλήματα υγείας τους, απαξιώνοντας την υπόληψη και την αξιοπρέπειά τους, αλλά και σε ανακοινώσεις του συλλόγου».

Ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας, δήλωσε τη συμπαράσταση της ένωσης στην κινητοποίηση και κατηγόρησε μεταξύ άλλων τη διοίκηση ότι διώκει το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζόμενων. Πρόσθεσε ακόμα ότι, ενώ η μη τοποθέτηση κομματικού στελέχους στη θέση του γενικού γραμματέα «είναι κατάκτησή μας», η επιλογή για τη θέση καθυστερεί 2 χρόνια τώρα και μπορεί να καθυστερήσει… άλλα δύο, καθώς το περιθώριο είναι μέχρι τέλους του ’18. Ο κ. Μαυράκος από την πλευρά του είπε μεταξύ άλλων για το θέμα ότι «αν το πλαίσιο ήταν ξεκαθαρισμένο, θα είχανε εξαλειφθεί και αυτά τα φαινόμενα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back