Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δημοτικές παρατάξεις και φορείς για το Πολυτεχνείο

Εικόνα του άρθρου Δημοτικές παρατάξεις και φορείς για το Πολυτεχνείο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2020, 17:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εν μέσω γενικής απαγόρευσης, η οποία βρίθει κακών συμβολισμών, δημοτικές παρατάξεις και φορείς του Δήμου Ιωαννιτών παίρνουν θέση για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου:

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ:

Εκτός από το μήνυμά του για την επέτειο, ο κ. Ελισάφ σε δηλώσεις του τόνισε το εξής:

«Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πει τον τρόπο με τον οποίο θα απαγορευτούν. Η απάντηση είναι ότι πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της Πολιτείας, οι οποίες προέρχονται από τις συμβουλές της επιστημονικής κοινότητας. Όταν βρισκόμαστε σε τέτοιου τύπου καραντίνα, νομίζω ότι πρέπει να αποφεύγουμε τέτοιου τύπου μαζικές συγκεντρώσεις. Όσο και να λέει κάποιος ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει το συνωστισμό, δυστυχώς αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει πράξη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τιμούμε την ιστορική αυτή μέρα για τον τόπο».


Ο Θωμάς Μπέγκας και η Ενότητα Πολιτών:

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της δικτατορία πολλοί Έλληνες αντιστάθηκαν για να επανέλθει η δημοκρατία στον τόπο μας. Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, η Ευρώπη βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο και δυστυχώς σε τέτοιες περιόδους ‘ανδρώνονται’ ακραίες αντιλήψεις. Άρα ένα από τα πιο σημαντικά που πρέπει να σκεφτούμε αυτή την περίοδο, όλες οι κοινωνίες, είναι ότι πρέπει να σκύψουμε με ηρεμία και σύνεση στα προβλήματα των καιρών και να δώσουμε διεξόδους στην κοινωνία και κυρίως στη νέα γενιά. Πιστεύω ότι η πλειοψηφία αυτών που τιμούν και σέβονται την επέτειο του Πολυτεχνείου δεν θεωρούν ότι ο σεβασμός, η μνήμη και η τιμή εξαντλείται σε μια πορεία το έτος 2020. Στη βάση αυτή πιστεύω ότι δεν χρειαζόμαστε καμία αστυνομική απαγόρευση για να επιλέξουμε στάση. Η δημοκρατία διαθέτει πολλές εναλλακτικές για να εκφραστεί η άποψη όλων μας, αλλά και για να αποδοθεί η τιμή σε όσους αγωνίστηκαν για να τη διατηρήσουν ζωντανή».


Διαβάστε επίσης:

50 δικηγόροι των Ιωαννίνων: «Οι αξίες και οι ελευθερίες δεν είναι θεωρητικά σχήματα»

Βραδινή πορεία κατά των απαγορεύσεων

Τρεις παρατάξεις ζητούν ανάκληση της απαγόρευσης



Τα «Γιάννενα τώρα»:

Κι ενώ φέτος συμπληρώνονται 47 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, το μήνυμα για «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» παραμένει ακόμη επίκαιρο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Μας υπενθυμίζει ακόμη πως ο αγώνας για την κοινωνική πρόοδο και την ευημερία είναι συνεχής και πως τιμώντας τους αγωνιστές της δημοκρατίας, τιμούμε ταυτόχρονα τον πολίτη, τον ανώνυμο Έλληνα που θέτει το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον πάνω από το ατομικό συμφέρον. Γιατί, για να έχει διάρκεια επί μακρόν η δημοκρατία σε μια χώρα, η δημοκρατία πρέπει να γίνει ήθος και συμπεριφορά».


Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα:

Η παράταξη καλεί στη συγκέντρωση και ο σύμβουλός της, Χρήστος Πατσούρας, σημειώνει:

«Φοβάται η κυβέρνηση ότι η 17 Νοέμβρη θα γίνει μέρα αγώνα και διεκδίκησης για υγεία, παιδεία, ψωμί και ελευθερία. Φοβάται την έμπνευση που δίνει η Εξέγερση του Νοέμβρη στις μαχόμενες δυνάμεις της κοινωνίας ενάντια στην αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική της. Η απαγόρευση των λαϊκών κινητοποιήσεων για πρώτη φορά από την πτώση της Χούντας, με μια αντισυνταγματική απόφαση αρχηγού αστυνομίας γραμμένη στη γλώσσα της Δικτατορίας, είναι σημάδι πανικού».


O σύλλογος εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων:

«Δεν είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που απειλούν τη δημόσια υγεία. Οι εκδηλώσεις του οργανωμένου λαϊκού κινήματος γίνονται με μέτρα προστασίας πολύ πιο αυξημένα, απ’ αυτά που υπάρχουν στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς εκεί που την ευθύνη την έχει το κράτος και η εργοδοσία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back