Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρεις περιφερειακές παρατάξεις: «Η πανδημία είναι το πρόσχημα»

Εικόνα του άρθρου Τρεις περιφερειακές παρατάξεις: «Η πανδημία είναι το πρόσχημα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2020, 16:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τρεις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου, καλούν με ανακοίνωσή τους την κυβέρνηση να ανακαλέσει τη γενική απαγόρευση συναθροίσεων.

Το Κοινό των Ηπειρωτών, η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και η Ανυπότακτη Ήπειρος, σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Η γενική απαγόρευση για την πορεία του Πολυτεχνείου βρίσκεται εκτός Συνταγματικού πλαισίου και πρέπει άμεσα να ανακληθεί. Η πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία μέσα σε συνθήκες πανδημίας, χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του κράτους δικαίου».

Τονίζουν επίσης ότι «η πανδημία του κορωνοϊού είναι το πρόσχημα. Η ουσία είναι ότι θέλει να μην εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων στην εγκληματική πολιτική τους. Μια πολιτική που άφησε ανοχύρωτο το σύστημα υγείας, χωρίς προσωπικό, χωρίς ΜΕΘ, χωρίς υποδομές, αδιαφορώντας για την υγεία των εργαζομένων» και συνεχίζουν: «Ταυτόχρονα φρόντισε να επιδοτήσει παχυλά από τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να την λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και να αποκρύβουν την πραγματικότητα».

Καταλήγουν ως εξής: «Τον τρόπο που θα τιμήσουν οι πολίτες και οι συλλογικότητες την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, σε συνθήκες πανδημίας, δεν θα τον καθορίσει ο αρχηγός της αστυνομίας αλλά η δημοκρατική μας παράδοση και το σύνταγμα της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back