ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Ζίτσας: «Να στηριχτούν τα καφενεία των μικρών χωριών»

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ζίτσας: «Να στηριχτούν τα καφενεία των μικρών χωριών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/08/2022, 00:05
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O Δήμος Ζίτσας ζητάει να στηριχτούν τα καφενεία των μικρών χωριών.

Με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας Χρήστο Σταϊκούρα και Κώστα Χατζηδάκη αντίστοιχα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί ειδικό καθεστώς (φορολογικό, ασφαλιστικό) για τους ιδιοκτήτες των καφενείων που λειτουργούν σε κοινότητες με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων.

Ακόμα, τονίζει ότι ο Δήμος έχει δεχτεί παράπονα  για τις «δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας σε συνδυασμό με τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες των καφενείων που όλο αυτό το διάστημα τα κρατάνε ανοιχτά με μεγάλη δυσκολία».

Ο κ. Πλιάκος ζητάει να ληφθούν μέτρα και να προβλεφθεί, στις περιπτώσεις που υπάρχει μίσθωση δημοτικού καφενείου, η δημοπρασία να γίνεται με χαμηλό τίμημα –στο πλαίσιο της νομιμότητας πάντα- «ώστε με αυτό τον τρόπο να δίνονται κίνητρα σε όσους ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν καφενεία στα μικρά και απομονωμένα χωριά».

Στην ίδια επιστολή  ο κ. Πλιάκος επισημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στις Αδελφότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, γιατί, όπως τονίζει «φορολογούνται για ακίνητα που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία τους, ως επί το πλείστον από δωρεές και βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές  ζητώντας να μειωθεί ο συντελεστής φορολογίας τους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back