Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ελάτη: Μια πλατεία-πάρκινγκ και τα κλειστά καφενεία

Εικόνα του άρθρου Ελάτη: Μια πλατεία-πάρκινγκ και τα κλειστά καφενεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2023, 13:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας των δύο καφενείων στο χωριό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελάτης Ζαγορίου.

Ο σύλλογος αναφέρεται στο κοινωνικό πρόβλημα που προκύπτει από την ερήμωση της πλατείας λόγω των δύο κλειστών καφενείων, μιας πλατείας που έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης. Αφορμή για την παρέμβασή του, η εορταστική περίοδος την οποία η Ελάτη δεν τη βίωσε όπως το υπόλοιπο Ζαγόρι.

««Δυστυχώς για την Ελάτη, το αντάμωμα των χωριανών και επισκεπτών, ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί, καθώς και τα δυο καφενεία του χωριού μας,  παραμένουν κλειστά εδώ και χρόνια. Η εικόνα της έρημης πλατείας καθίσταται πλέον σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα και ως πολιτιστικός σύλλογος δεν μπορούμε παρά  να  εκφράσουμε δημοσίως τον προβληματισμό και την δυσαρέσκειά μας. Πόσα ακόμη Χριστούγεννα, Πασχαλιές και καλοκαίρια θα κυριαρχεί η ερημιά στην πανέμορφη πλατεία μας;» αναφέρει.

Προσθέτει δε ότι τα φετινά Χριστούγεννα μοναδικό στολίδι στην πλατεία,  ήταν η φάτνη που τοποθέτησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος. «Η μετατροπή της πλατείας  σε χώρο στάθμευσης, προκαλεί θλίψη και δεν μπορεί να ικανοποιεί κανέναν, ενώ συγχρόνως αποτυπώνει τη χρόνια αδιαφορία και αμέλεια της δημοτικής αρχής» υπογραμμίζει.

Ο σύλλογος αναφέρει ότι υπήρξαν υποσχέσεις εκ μέρους του Δήμου Ζαγορίου, οι οποίες δεν τηρήθηκαν. 

«Οι επισκέπτες, βλέποντας τη μικρή γραφική μας πλατεία έρημη με κλειστά καφενεία, αδυνατούν να το πιστέψουν και φεύγουν απογοητευμένοι με σχόλια διόλου κολακευτικά. Η σημερινή δημοτική αρχή έχει πλέον την πρώτιστη ευθύνη να δώσει την ενδεδειγμένη λύση. Έχει ήδη αργήσει! Οφείλει άμεσα να δώσει λύση. Εδώ και τώρα! Οφείλει, τέλος, να παρέμβει προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα καφενεία στην πλατεία. Διότι ‘χωριό χωρίς καφενείο δεν υπάρχει’. Και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει!» καταλήγει η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελάτης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back