Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Ζίτσας: Καταγγελίες για τα περισσότερα δρομολόγια στα απορρίμματα

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ζίτσας: Καταγγελίες για τα περισσότερα δρομολόγια στα απορρίμματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/08/2022, 14:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του συλλόγου Εργαζόμενων στους ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων, οι εργαζόμενοι-ες του Δήμου Ζίτσας στην αποκομιδή απορριμμάτων είναι τόσο λίγοι που δεν μπορούν να πάρουν καλοκαιρινές άδειες, χωρίς να σταματήσει η αποκομιδή.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Δήμος τους ανακοίνωσε ότι θα κάνουν αυξημένα δρομολόγια για να καλυφθούν οι ανάγκες.

«Συγκεκριμένα, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, πριν δύο εβδομάδες χρειάστηκε να γίνει παρέμβαση του Συλλόγου ΟΤΑ στο Δήμαρχο Ζίτσας για να καταφέρουν να πάρουν οι εργάτες τις καλοκαιρινές άδειες και χθες η δημοτική αρχή αποφάσισε να αυξήσει κατά 50% τα δρομολόγια της καθαριότητας» αναφέρει ο σύλλογος.

Αναγνωρίζει ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερη καθαριότητα τώρα που τα χωριά είναι γεμάτα με κόσμο. «Παρόλα αυτά χωρίς την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την αγορά νέων απορριμματοφόρων για να στελεχωθούν περισσότερα πληρώματα είναι αδύνατο να βγει περισσότερη δουλειά» συμπληρώνει.

Συμπληρώνει επίσης ότι ο Δήμος «επιβάλλει στα πληρώματα να μπαίνουν μέσα σε ιδιωτικούς χώρους, στα εργοστάσια του Δήμου, και να μαζεύουν τα σκουπίδια κυριολεκτικά από την πόρτα των βιομηχάνων, αντί να ισχύει ότι ισχύει στον απλό λαό : να μεταφέρουν τα απορρίμματα τους  στους κάδους στο όριο του δρόμου για να διευκολύνεται η αποκομιδή».

Ο σύλλογος προσθέτει ότι παρά «τη δημόσια συγνώμη του δημάρχου Ζίτσας στο εργοτάξιο για τη μη παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας, το εργατοτεχνικό προσωπικό που προσλήφθηκε με δίμηνη σύμβαση για πυροπροστασία συνεχίζει να μην έχει ΜΑΠ και να δουλεύει με μοναδικό μέσο προστασίας το ανακλαστικό γιλέκο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back