Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ραντεβού του κρασιού στη Ζίτσα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/08/2016, 18:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα από τα πιο καθιερωμένα ραντεβού στην ηπειρώτικη ύπαιθρο είναι η «Γιορτή κρασιού Ζίτσας» που ξεκινάει την Παρασκευή 19 Αυγούστου, για τρεις μέρες. Τη γιορτή διοργανώνουν ο δήμος, η τοπική κοινότητα και οι φορείς της Ζίτσας με τη συμμετοχή των τριών οινοποιείων (Zoinos Winery S.A., Κτήμα Γκλίναβος, Πράσσος Ο.Ε.).

Το πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ζίτσας, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Οινοποίηση με έμφαση στις ντόπιες ποικιλίες» και ομιλητή τον κ. Βασίλη Μαρίνο ιδρυτικό μέλος της «Αμπελοοινικής». Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από εκπροσώπους των τοπικών οινοποιείων.

Το Σάββατο 20 Αυγούστου, από τις 12.00 έως τις 15.00μ.μ. τα οινοποιεία της Ζίτσας θα παραμείνουν ανοιχτά για όσους επιθυμούν να τα επισκεφθούν και να γνωρίσουν τα μυστικά της οινοποίησης και της απόσταξης.  Το βράδυ θα γίνει γλέντι στον Προφήτη Ηλία με το συγκρότημα του  Σταύρου Καψάλη.

Την Κυριακή 21 Αυγούστου, από τις 12.00 το μεσημέρι ξεκινά το γλέντι στο μεσοχώρι της Ζίτσας με φαγητά και κρασί της περιοχής, υπό τους ήχους  παραδοσιακής μουσικής. Επίσης, το ίδιο βράδυ στη Ζίτσα, η θεατρική ομάδα "Επί Σκηνής" θα παρουσιάσει τη "Νόννα".

Στη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζίτσας διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα: «Αμπελουργία στη Ζίτσα».ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3