ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΕΥΑΙ: Μια πρόταση για «μάστερ πλαν» νερού

Εικόνα του άρθρου ΔΕΥΑΙ: Μια πρόταση για «μάστερ πλαν» νερού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2023, 16:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΔΕΥΑΙ υπέβαλε στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του Υπουργείου Εσωτερικών, πρόταση χρηματοδότησης για εκπόνηση μελέτης για το Γενικό Σχέδιο Ύδρευσης του Δήμου Ιωαννιτών.

Πρόκειται για μια πρόταση ύψους 243.500 ευρώ, που υποβλήθηκε άξονα «Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων» με τίτλο «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας».

Η μελέτη θα περιλαμβάνει την καταγραφή του υδρευτικού συστήματος του Δήμου Ιωαννιτών (πηγές τροφοδοσίας, έργα συλλογής και μεταφοράς ύδατος, ρυθμιστικές δεξαμενές και σύστημα διανομής μέχρι τον καταναλωτή, παρακολούθηση διαρροών κ.ά.), την ανάλυση των δημογραφικών στοιχείων όλων των οικισμών, την αποτύπωση του υδρολογικού ισοζυγίου της περιοχής, την εκτίμηση των υδατικών αναγκών και την καταγραφή προβλημάτων στην υπάρχουσα κατάσταση υδροδότησης.

Επίσης, θα διατυπώνει προτάσεις για τη «διαχείριση της ζήτησης και προτεραιοποίησης  της χρήσης του νερού», την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και συνθηκών παρατεταμένης ξηρασίας και την πολιτική για την μείωση της κατανάλωσης νερού.

Τέλος θα περιλαμβάνει την επεξεργασία και επιλογή προτάσεων για έργα υποδομών στις πηγές τροφοδοσίας, τα υδραγωγεία και τα δίκτυα προκειμένου να καλύπτεται η ζήτηση για πόσιμο νερό σε παρόντα και μελλοντικό χρόνο (5 και 20 χρόνια) και σε συνθήκες «ξηρού έτους».

Τη σχετική ενημέρωση έκανε από το προσωπικό του email όπως πάντα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Άρης Μπαρτζώκας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3