Λυκ πίσω

«Δεν παίρνει βελτιώσεις το καθηκοντολόγιο»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2022, 20:25

Η ΑΣΥ ΠΓΝΙ καλεί νοσηλευτές-τριες στη συνέλευση που γίνεται στις 13 Σεπτεμβρίου, στις 9.00, στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΙ, με θέμα το καθηκοντολόγιο.

Στο κάλεσμά της σημειώνει ότι έχουν τεθεί σε ισχύ οι σχετικοί νόμοι και ότι το  καθηκοντολόγιο «δεν είναι ακριβώς καινούργιο», αλλά  «υπήρχε σε μια νεφελώδη και αόριστη κατάσταση προεδρικού διατάγματος, το οποίο πλέον παγιώνει νομοθετικά μια στρεβλή κατάσταση δεκαετιών  και παράγει νέες αδιανόητες στρεβλώσεις».

Σημειώνει ότι στο ΠΓΝΙ στο οποίο υπηρετούν (μόνιμοι και συμβασιούχοι) 60% ΠΕ, ΤΕ και 40% ΔΕ,  «απαιτούνται σήμερα να προσληφθούνε 350 τουλάχιστον επιπλέον ΠΕ,ΤΕ νοσηλευτές για να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση υποστελέχωσης», αλλά μερικούς μήνες πριν τη δημοσίευση  των καθηκοντολογίων, «είχαν κατανεμηθεί στην προκήρυξη για την πρόσληψη 2800 νοσηλευτών και 900 βοηθών νοσηλευτών  πανελλαδικά,  47 θέσεις νοσηλευτών ΠΕ,ΤΕ και 9 ΔΕ για το ΠΓΝΙ. Και οι θέσεις αυτές δεν θα προσθέσουν νέους νοσηλευτές,  αλλά θα αντικαταστήσουν υπάρχοντες συμβασιούχους.  Άρα το σενάριο αυτό απορρίπτεται εν τοις πράγμασι από την κυβέρνηση».

Η παράταξη αναλύει εκτενώς τις απόψεις της για το καθηκοντολόγιο, κατηγορεί στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου του ΠΓΝΙ για χειρισμούς τους και καταλήγει τονίζοντας ότι «το καθηκοντολόγιο πρέπει τώρα να ανακληθεί-δεν χωρά τροποποιήσεις ή βελτιώσεις» και ζητάει «να καθιερωθεί μια ενιαία κατηγορία νοσηλευτικού προσωπικού, με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, και ένταξη, με μεταβατικές διαδικασίες, των ΤΕ και ΔΕ συναδέλφων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back