Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δ. Δημητρίου: «Μια πρωτοβουλία προς πολιτική εκμετάλλευση»

Εικόνα του άρθρου Δ. Δημητρίου: «Μια πρωτοβουλία προς πολιτική εκμετάλλευση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2018, 18:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την εκτίμηση ότι το εγχείρημα της «πολιτιστικής διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου», της οποίας η εναρκτήρια εκδήλωση έγινε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στα Γιάννενα, αποτελεί για τους πολιτικούς προϊσταμένους της Περιφέρειας Ηπείρου «ένα στοιχείο προς εκμετάλλευση προκειμένου να διατηρήσουν τον διοικητικό τους θώκο» καταθέτει με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου με το ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Δημητρίου.

Στο στόχαστρο του κ. Δημητρίου μπαίνει ιδιαίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου ο οποίος ήταν και ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης. «Τον ακούσαμε να αφηγείται με ‘λυρικότητα’ και χωρίς κανένα στοιχείο για το τι έκανε ο ίδιος (κυρίως) για να φτάσουμε στην ημέρα αυτή» αναφέρει. Ο κ. Δημητρίου υποστηρίζει ότι η όλη τοποθέτηση του κ. Ιωάννου κάθε άλλο παρά έπεισε για την κοινωνική και επιχειρηματική αποδοχή της πρωτοβουλίας. Όπως προσθέτει, ακόμα και στην ιστοσελίδα του εγχειρήματος (www.ancienttheatersofepirus.gr), οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις είναι ελάχιστες.

Ωστόσο, ο κ. Δημητρίου εξαίρει το έργο του «Διαζώματος» και του Σταύρου Μπένου αλλά και των στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ηπείρου και της «Ήπειρος Α.Ε.».

Στην εκδήλωση του Σαββάτου, έδωσαν το παρών πολύς κόσμος, όπως οι βουλευτές Γιάννης Στέφος και Χρήστος Μαντάς, η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου (η οποία συνδέεται με το «Διάζωμα»), οι δήμαρχοι Φιλιατών και Δωδώνης, Σπύρος Παππάς και Χρήστος Ντακαλέτσης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back