πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Βραδινή στάση εργασίας στην αποκομιδή απορριμμάτων

Εικόνα του άρθρου Βραδινή στάση εργασίας στην αποκομιδή απορριμμάτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2024, 12:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στάση εργασίας κάνει σήμερα ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων, στη νυχτερινή βάριδα αποκομιδής απορριμμάτων και καλεί τον δήμαρχο στις 10 το βράδυ απόψε στο εργοτάξιο «να δώσει λύση στα επείγοντα προβλήματα».

Ο σύλλογος κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι «στραγγαλίζει» την νυχτερινή αποκομιδή απορριμμάτων για να φέρει ως «ώριμο φρούτο» την ιδιωτικοποίηση και ότι «έχει ως πρώτη προτεραιότητα να μην καθυστερούν οι πληρωμές στους εργολάβους, να υπογράψει νέες συμβάσεις με τους εργολάβους για τα led και για το ΣΜΑ, αλλά αδιαφορεί και για αυτό καθυστερεί οτιδήποτε αφορά στους εργαζόμενους (προκήρυξη διαγωνισμού για 8μηνες συμβάσεις, διαγωνισμός για ΜΑΠ, μελέτες για ακατάλληλα ΜΑΠ, απομάκρυνση βρωμιάς από το εργοτάξιο, προμήθεια υλικών φαρμακείου κοκ)».

Επίσης, αναφέρει την απόφαση για οδοκαθαρισμό «κάθε δεύτερη βδομάδα στις λαϊκές γειτονιές» και ζητάει προσλήψεις προσωπικού και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας

Επίσης, η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της κατηγορεί τη δημοτική αρχή για την απόφαση για εκ περιτροπής αποκομιδή των απορριμμάτων λέγοντας, επί λέξει:

«Για όποιον δεν κατάλαβε τι σημαίνει αντιλαϊκή διαχείριση του Δήμου, τώρα έρχονται να αποφασίσουν ότι οι κάτοικοι του Βοτανικού, της Καλούτσιανης, των Ζευγαριών, των Αμπελοκήπων κ.λπ. που πληρώνουν κανονικά τα ανταποδοτικά τέλη, θα έχουν 2 και 3 μέρες τα σκουπίδια μέσα στους βρωμερούς κάδους μέσα στις αυγουστιάτικες ζέστες, ενώ οι κάδοι θα αδειάζουν καθημερινά μπροστά από τα καταστήματα των πολυεθνικών και τα μεγαλοξενοδοχεία για να μην χάσουν ακριβή πελατεία».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back