ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάδοι σε… «αχαρτογράφητα νερά»

Εικόνα του άρθρου Κάδοι σε… «αχαρτογράφητα νερά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2016, 22:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέχρι την αστυνομία, χωρίς περαιτέρω διώξεις πάντως, έφτασε η υπογειοποίηση των κάδων, η οποία συντελέστηκε κατά το ήμισυ σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι μπήκαν οι κάδοι όπου επέτρεψαν τα… δίκτυα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Τάκη Κατηρτσίδη, ο οποίος για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσε τον… εκρηκτικό του χαρακτήρα. Ένα από τα σημεία της έντασης ήταν το Πέραμα, όπου εμφανίστηκε πολίτης ο οποίος ισχυρίστηκε ότι του ανήκει η έκταση όπου θα τοποθετούνταν οι κάδοι. Η υπόθεση έφτασε μέχρι την αστυνομία, χωρίς περαιτέρω εξελίξεις.

Οι πρώτοι κάδοι τοποθετήθηκαν στην πλατεία Πάργης, στην αρχή της Χαριλάου Τρικούπη και στην αρχή της Πυρσινέλλα. Δεν μπήκαν στην Εθνικής Αντιστάσεως στο Κάστρο και στην Κουντουριώτη. Η επίσημη αιτιολόγηση από τον ίδιο τον κ. Κατηρτσίδη, είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις βρέθηκαν δίκτυα ρεύματος που δεν ήταν σωστά χαρτογραφημένα. Ειδικά στο έργο στην Κουντουριώτη, θα πρέπει να λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» του έργου της πεζοδρόμησης, το οποίο έχει πάρει παράταση και της ανεύρεσης νέου χώρου. Στο δε Κάστρο, ο κ Κατηρτσίδης αναφέρει ότι «θα πρέπει να συζητήσουμε με την εφορεία αρχαιοτήτων για να δούμε πού θα τοποθετηθούν οι κάδοι», διευκρινίζει όμως ότι δεν απαιτείται κάποια άδεια από τη συγκεκριμένη υπηρεσία. «Είναι θέμα απλής συνεννόησης με την υπηρεσία, η οποία είναι συνεννοήσιμη», προσθέτει. «Δεν είναι εύκολο να τοποθετηθεί ένας όγκος 2Χ3Χ2. Χρειάζεται ‘χειρουργική’ επέμβαση ανάμεσα στα δίκτυα. Σήμερα πήγαμε στη γωνία της Περιφέρειας όπου υπήρχε ήδη παροχή ρεύματος για την εγκατάσταση και βρήκαμε δίκτυο ύδρευσης» καταλήγει.

Το αιώνιο ερώτημα όμως, επανέρχεται: είναι δυνατόν να μην υπάρχει σωστή χαρτογράφηση των δικτύων και τα έργα να πηγαίνουν πίσω επειδή τα συνεργεία «πέφτουν» πάνω σε ύδρευση, ρεύμα ή οπτικές ίνες; Είναι σχεδόν βέβαιο ότι όπως ο δήμος αρνείται την ευθύνη (και όντως, ενδεχομένως σε αυτή τη φάση να μην φταίει), το ίδιο να ισχυριστούν και άλλες υπηρεσίες για τον τομέα ευθύνης τους. Το σίγουρο είναι ότι ένα έργο που ήδη έχει καθυστερήσει αρκετά, θα καθυστερήσει και άλλο και ότι οι υπηρεσίες (όλες τους) θα έπρεπε να γνωρίζουν πού βρίσκεται τι.

Η παράταξη «Γιάννενα τώρα», με μια επιθετική ανακοίνωση περιγράφει τα σκηνικά και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ενάμισι χρόνο γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν, αλλά ουδείς ασχολήθηκε με τις απαραίτητες άδειες που έπρεπε να υπάρχουν». Η παράταξη αναφέρει ότι «η δημοτική αρχή εξακολουθεί να πελαγοδρομεί, χωρίς συνεννόηση μεταξύ των στελεχών της, χωρίς σχέδιο για την πόλη, χωρίς να σέβεται τους πολίτες αλλά και με περισσή αυταρέσκεια. Δυστυχώς θα την υποστούμε για δυόμισι ακόμη χρόνια». Αφήνει επίσης αιχμές κατά του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου γιατί κάδοι τοποθετήθηκαν μόνο στο Πέραμα, διερωτώμενη: «Τόση είναι η επιρροή του κ. Γκόγκου στον κ. Δήμαρχο πια;».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back