ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Βιολογικός καθαρισμός: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο φάκελος

Εικόνα του άρθρου Βιολογικός καθαρισμός: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο φάκελος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/10/2020, 03:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δέκα περίπου μήνες μετά την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου, ο φάκελος του έργου της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού της μονάδας βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΙ, με αρχικό προϋπολογισμό 19,5 εκατ. ευρώ, πήγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον απαραίτητο προσυμβατικό έλεγχο πριν την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΙ και αναδόχου.

Τα νέα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, κατά τη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η αποστολή του φακέλου, που αποτελείται από 15 μεγάλα χαρτοκιβώτια (μάλιστα ο κ. Μπαρτζώκας δημοσίευσε στο προφίλ του στο fb φωτογραφίες των… χαρτοκιβωτίων), έγινε μετά το κλείσιμο και της τελευταίας εκκρεμότητας που υπήρχε, όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν η ΔΕΥΑΙ, με το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η υπόθεση του έργου της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού είναι ανοιχτή εδώ και αρκετά χρόνια. Όλα ξεκίνησαν το 2012 με την προμελέτη και στη συνέχεια με την ένταξη του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Ο διαγωνισμός έγινε τον Μάρτιο του 2013 με το σύστημα της μελέτης-κατασκευής. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει αξιολόγηση των προτάσεων σε επίπεδο τεχνικό και οικονομικό. Μια διαδικασία με αρκετά στάδια. Η διαδρομή ήταν πολύ δύσκολη, γεμάτη με ενστάσεις και προσφυγές των υποψήφιων αναδόχων, ενώ δεν έλειψε κάποια στιγμή και η εμπλοκή με τη χρηματοδότηση.

Μετά από πολλές περιπέτειες, στις αρχές Ιανουαρίου του 2020, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ κατακύρωσε ως προσωρινό ανάδοχο την εταιρία «Μεσόγειος», η οποία έχει δώσει οικονομική προσφορά 17,9 εκατ. ευρώ. Η εταιρία «Μεσόγειος» τερμάτισε… πρώτη μετά την ξαφνική αποχώρηση της κοινοπραξίας «Άκτωρ-Ηλέκτωρ» η οποία είχε αναδειχθεί προσωρινή ανάδοχος τον Αύγουστο του 2019.

Με την αποστολή του φακέλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του. Κάτι που επείγει όχι μόνο λόγω του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος του ΕΣΠΑ αλλά και επειδή η υπάρχουσα μονάδα του βιολογικού καθαρισμού δεν αντέχει άλλο.

Διαβάστε:

Ανατροπές στο έργο του βιολογικού καθαρισμού

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back