ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πράσινο φως» και για τη λυματολάσπη

Εικόνα του άρθρου «Πράσινο φως» και για τη λυματολάσπη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2021, 17:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την έγκριση του προσχέδιου σύμβασης για τη διαχείριση (αποκομιδή) της λυματολάσπης από το Ελεγκτικό Συνέδριο ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΙ. Μετά το «πράσινο φως» του Ελεγκτικό Συνέδριο, η ΔΕΥΑΙ και η ανάδοχος εταιρία Watt A.E. μπορούν να υπογράψουν τη σύμβαση.

Η ανάδοχος εταιρία είχε καταθέσει μια προσφορά 767.000 ευρώ. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 1 εκατ. ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ είχε αναδείξει τη συγκεκριμένη εταιρία ως ανάδοχο σε συνεδρίασή του τον Ιούλιο του 2020, αρκετούς μήνες πριν.

«Η τιμή την οποία εξασφάλισε η ΔΕΥΑΙ για να απομακρύνει την αποθηκευμένη αλλά και την παραγόμενη λυματολάσπη για ενάμιση χρόνο είναι 767.000 ευρώ, η οποία είναι η χαμηλότερη που έχει επιτευχθεί ποτέ. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός του 2019, τον οποίον η παρούσα διοίκηση ακύρωσε, είχε αναδείξει μειοδότη με τιμή 975.000 ευρώ, μόνο για την αποθηκευμένη λυματολάσπη! Αν λάβει δε κανείς υπόψη την προσφερθείσα τιμή για την παραγόμενη λυματολάσπη το 2018, το οικονομικό όφελος για τη ΔΕΥΑΙ είναι εντυπωσιακό αφού φθάνει τα 600.000 ευρώ» τονίζεται στην ανακοίνωση της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ.

Για την υπόθεση με τον διαγωνισμό για τη λυματολάσπη υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής και της πρώην δημοτικής αρχής. Η τελευταία είχε υποστηρίξει ότι ο νέος διαγωνισμός περιλαμβάνει διαφορετικά απόλυτα μεγέθη από ό,τι ο προηγούμενος, τον οποίο ακύρωσε η νυν δημοτική αρχή όταν ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου.

Στη σημερινή ανακοίνωσή της, η ΔΕΥΑΙ εκφράζει τις ευχαριστίες της προς το προσωπικό της επιχείρησης «τόσο για την άρτια σύνταξη της μελέτης όσο και για όλη τη διεξαγωγή της διαδικασίας του διαγωνισμού, το αποτέλεσμα του οποίου θα δώσει λύση στο θέμα της διαχείρισης της  ιλύος στο σύνολό της και με ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή».

Στις αρχές της εβδομάδας, η ΔΕΥΑΙ είχε πάρει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης για το μεγάλο έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back