Λυκ πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Αυτό που αγαπάμε, το προστατεύουμε»

Εικόνα του άρθρου «Αυτό που αγαπάμε, το προστατεύουμε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2019, 03:48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με αφορμή την τελετή εγκαινίων του ταρτάν στίβου στους «Ζωσιμάδες» την Τετάρτη 8/5 στις 15.00, ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Βαγγέλης Παλατζίδης κάνει μια παρέμβαση, αφενός για τις υποδομές και την ολοκλήρωση μιας πολύ μεγάλης και αρκετά χρονοβόρας παρέμβασης που άλλαξε το γήπεδο.

«Με την τελετή εγκαινίων του ταρτάν στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες» εκπληρώνουμε μια  δέσμευση της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στους πολίτες των Ιωαννίνων. Ένα όνειρο για όλους όσους αγαπούν τον αθλητισμό, για όλους όσους θέλουν να βλέπουν την πόλη τους να προοδεύει. Ένα μεγάλο έργο που οραματίστηκε η τοπική κοινωνία και τελικά υλοποιήθηκε», αναφέρει.

Δράττεται της ευκαιρίας να μιλήσει και για τις ζημιές που προκλήθηκαν στον αγώνα της Κυριακής και το κάνει με έναν αρκετά διαφορετικό, από τον τυποποιημένο τρόπο: «Δυστυχώς την Κυριακή που μας πέρασε κάποιοι θερμόαιμοι οπαδοί στο όνομα της υποτιθεμένης αγάπης τους  για την ομάδα προσπάθησαν να το καταστρέψουν. Αυτό που αγαπάμε όμως δεν το χαλάμε, το σεβόμαστε, το προσέχουμε, το προστατεύουμε» αναφέρει.

Προσθέτει ότι με την αφορμή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου που ξεκινάει σήμερα στο γήπεδο, «μπορεί να σταλεί  ένα ηχηρό  μήνυμα ότι υπάρχει ο σωστός αθλητισμός στη χώρα μας, ο αθλητισμός που δεν είναι θύμα της βίας και των συμφερόντων, ο  αθλητισμός που είναι γιορτή μαζικής συμμετοχής, που προσφέρει θέαμα, χαρά, ικανοποίηση και αναδεικνύει τα φίλαθλα αισθήματα και τον πολιτισμό».

Καταλήγει, τονίζοντας ότι «τα μεγάλα έργα δεν φτιάχνονται με λόγια, με υποσχέσεις, με προχειρότητα και πασαλείμματα. Φτιάχνονται με πολλή δουλειά, με νοικοκύρεμα, με προγραμματισμό, με αποφασιστικότητα. Φτιάχνονται με τα χαμόγελα των παιδιών γιατί αυτά μας δίνουν τη δύναμη να πασχίζουμε για το καλύτερο».

Τέλος, σημειώνει ότι «η επιβράβευση από τους αθλητές και τους αθλούμενους μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας ώστε τα επόμενα χρόνια να έχουμε ακόμα περισσότερες τέτοιες εικόνες γιατί πιστεύουμε ότι οι πλήρως ανακατασκευασμένες, πρότυπες αθλητικές εγκαταστάσεις , αναβαθμίζουν την περιοχή. Δεν έχουν σημασία τόσο οι υψηλές επιδόσεις και τα ρεκόρ, αλλά το ότι μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε όλοι να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3