Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χριστοβασίλης: το σχέδιο για μεταγραφές, γήπεδο, νέα χρονιά

Εικόνα του άρθρου Χριστοβασίλης: το σχέδιο για μεταγραφές, γήπεδο, νέα χρονιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2017, 18:19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εφ όλης της ύλης ήταν η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργου Χριστοβασίλη, ο οποίος μίλησε απολογίζοντας την περσινή χρονιά και προετοιμάζοντας για τους στόχους της επόμενης.

Εν τάχει, σε τρία «σημεία ενδιαφέροντος», ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ είπε τα εξής:

  • Φεύγουν Ακόστα, Λίλα, ενδεχομένως και Πασχαλάκης-Μαμπουλού αν υπάρξει προσφορά
  •  Αύριο ή την Πέμπτη ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης του αγωνιστικού χώρου στους «Ζωσιμάδες» και η ΠΑΕ υπογράφει νέο συμφωνητικό πενταετούς διάρκειας με τη διοίκηση του σταδίου.
  • Έρχονται πέντε ή έξι παίκτες, δύο για να αντικαταστήσουν τους βασικούς και οι υπόλοιποι «βοηθητικοί». Συζητιέται η παραμονή του Ζάιρο και η επιστροφή Χαρίση

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χριστοβασίλης απολόγισε ως θετική την περσινή χρονιά, υπό την έννοια ότι ο ΠΑΣ βγήκε στην Ευρώπη, είχε μια αξιοπρεπή παρουσία, έπαιξε καλά μέχρι το χειμώνα και συμπλήρωσε έξι συνεχή χρόνια στη Σούπερ Λίγκα. «Ίσως να ήταν η κούραση, ίσως το ρόστερ, ίσως και η κατάσταση του γηπέδου που σιγά-σιγά υποχωρήσαμε από τον Ιανουάριο και μετά» είπε ο κ. Χριστοβασίλης, αρνούμενος ότι έκανε ποτέ δημόσια δήλωση ότι «τα παρατήσαμε». Πρόσθεσε ότι η έξοδος στην Ευρώπη έγινε με όρους πιεστικούς, ότι αρκετοί παίκτες είχαν φύγει πιστεύοντας ότι δεν θα παίξουν σε διεθνές επίπεδο και ταυτόχρονα, εξέφρασε παράπονα προς την ΕΠΟ γιατί δεν έγινε δυνατό να παίξει ο ΠΑΣ στο γήπεδό του και το δεύτερο ματς του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. «Η χρονιά όμως ήταν θετική» κατέληξε, συμπληρώνοντας ότι «φέτος, θα προσπαθήσουμε για κάτι ακόμα καλύτερο». Στόχος παραμένει πρώτα η σωτηρία πάντως, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ειδικά συνυπολογιζομένου του γεγονότος ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο.

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Καταρχάς, αύριο ή την Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του χλοοτάπητα στους «Ζωσιμάδες». Ο κ. Χριστοβασίλης τόνισε, απαντώντας σε ερώτηση του Τύπου Ιωαννίνων, ότι το κόστος θα είναι περί τα 180.000 ευρώ. Εγγυητής του έργου στον εργολάβο θα είναι η σούπερ λίγκα και το κόστος θα βαρύνει τον ΠΑΣ. Επίσης, είπε ότι η ομάδα συμφώνησε για νέο παραχωρητήριο 5 χρόνων για το γήπεδο και αν δεν δίνει η ίδια την άδεια, δεν θα είναι δυνατή η χρήση του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Επίσημη ανακοίνωση πάντως, δεν υπάρχει από πλευράς διοίκησης του ΠΕΑΚΙ. Θα αντικατασταθεί το χώμα του υποστρώματος και το χαλίκι, θα γίνουν τα αποστραγγιστικά και θα ακολουθήσει η σπορά. «Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, το γήπεδο θα είναι έτοιμο» τόνισε ο κ. Χριστοβασίλης, συμπληρώνοντας ότι ο εργολάβος δίνει εγγύηση ότι θα είναι δυνατή και μια προπόνηση τη βδομάδα για τον ΠΑΣ εκεί. 

Για το νέο γήπεδο, είπε ότι υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις, αλλά «αντίθετα με ό,τι κάνει άλλη ομάδα στο χώρο μας που γήπεδο φτιάχνει και γήπεδο δεν γίνεται» όπως είπε, ο ΠΑΣ αναζητεί πόρους προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το σχέδιο.  «Θέλουμε να κάνουμε ένα σύμπλεγμα, με εμπορικά κέντρα, γήπεδα, ξενοδοχείο, κέντρο αποκατάστασης κ.λπ.» τόνισε, μιλώντας για το σχέδιο παραχώρησης του ΠΕΑΚΙ.

ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ-ΠΟΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Δεύτερον, στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Ακόστα και Λίλα θεωρούνται «φευγάτοι», καθώς έγιναν προτάσεις, τις οποίες απέρριψαν. Ο Πασχαλάκης σε πρώτη φάση και ο Μαμπουλού σε δεύτερη, εάν υπάρξει πρόταση, ενδεχομένως να παραχωρηθούν. Έτσι και αλλιώς όμως, τερματοφύλακας θα αποκτηθεί, καθώς ο Περιστερίδης θα αργήσει να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους. Για τους Ζάιρο και Χαρίση έχει γίνει μια πρώτη επαφή, αλλά το «κενό προπονητή» στον ΠΑΟΚ καθυστερεί τις απαντήσεις. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοβασίλη, οι μεταγραφές θα γίνουν σύμφωνα με τα ήδη γνωστά:οι βασικοί που φεύγουν, αντικαθίστανται από «έτοιμους», έρχονται παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σε rotation και από τον πάγκο, ενώ αναμένεται να αποδώσουν και νεαρότεροι παίκτες όπως ο Ντόλοβατς και ο Νικολιάς. Ο Κούρτης παραχωρήθηκε στον Ολυμπιακό. «Είναι απαγορευτικές οι ακριβές μεταγραφές, γιατί πρέπει να κάνουμε κινήσεις ώστε να εξυγιάνουμε τον ΠΑΣ» τόνισε ο κ. Χριστοβασίλης. Περισσότερα αναμένονται γύρω στις 20 Ιουνίου.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ NOVA

Ο κ. Χριστοβασίλης είχε αιχμές, εκτός από την ΕΠΟ για το ρόλο που έπαιξε στην υπόθεση «ΠΑΣ στην Ευρώπη» και για τη Nova. «Μας χρωστάνε 500.000 από τα φετινά συν 180.000 από τα περσινά δικαιώματα και είναι αμφίβολο αν θα τα πάρουμε» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣ.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Σύντομα θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια διαρκείας: 180 ευρώ στη μεγάλη κερκίδα, 130 τα υπόλοιπα, ειδικές τιμές για ανέργους, ΑμεΑ κ.λπ. Ο κ. Χριστοβασίλης κάλεσε τον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο και να στηρίξει την ομάδα, αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι εύκολες οι εποχές.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Τέλος, ο κ. Χριστοβασίλης ευχαρίστησε το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη για τη συνεργασία τους, όπως και όλους του χορηγούς της ομάδας (για τους οποίους θα γίνει ειδική εκδήλωση σύντομα). Είπε ακόμα ότι έχει καταθέσει αίτημα στην Περιφέρεια για βελτίωση της σκεπαστής.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3