Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όλοι γύρω από τον ΠΑΣ και ο ΠΑΣ στη μέση

Εικόνα του άρθρου Όλοι γύρω από τον ΠΑΣ και ο ΠΑΣ στη μέση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2016, 18:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια χρονική στιγμή μάλλον ασύμβατη με τα καθέκαστα διάλεξε η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ να υπενθυμίσει στον ΠΑΣ τις συμβατικές του υποχρεώσεις στα γήπεδα που χρησιμοποιεί. Όχι ότι το πρόβλημα είναι ανύπαρκτο, κάθε άλλο μάλιστα. Διαχρονικά οι διοικήσεις του ΠΑΣ άφηναν σοβαρότατα «φέσια» πίσω τους, ποντάροντας ακριβώς στην ασυλία που προσφέρει η απεριόριστη αγάπη της τοπικής κοινωνίας για την ομάδα, αλλά και στην κυμαινόμενη ανοχή των διοικήσεων των γηπέδων. Τώρα βέβαια, τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά. Ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Σπύρος Πάικας είπε ότι έγινε η συμφωνία για την περίοδο 2016-2017, έστω και την τελευταία στιγμή και ότι οι τρέχουσες λειτουργικές οφειλές της ΠΑΕ δεν είναι μεγάλες. Γιατί οι δηλώσεις 31 ώρες πριν το πρώτο ευρωπαϊκό ματς του ΠΑΣ στη σύγχρονη περίοδο; Γιατί «οι συμβατικές υποχρεώσεις πρέπει να τηρούνται και να μην κάνει κανείς το μπαμπούλα υπενθυμίζοντάς τες συνεχώς», όπως είπε ο κ. Πάικας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, παρότι υπογράφηκε η σύμβαση, τους τελευταίους τρεις μήνες η διοίκηση υπενθύμισε αρκετές φορές τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η ΠΑΕ με υπογραφή. «Τα κόστη λειτουργίας των δύο γηπέδων είναι μεγάλα», πρόσθεσε. «Θα περιμέναμε μια ξεκάθαρη ανταπόκριση, όταν προβλέπεται από τη σύμβαση η καταβολή της δόσης, χωρίς καμία όχληση» είπε.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ επανέλαβε πολλές φορές ότι η επιδίωξη είναι «να περάσουν οι σχέσεις με την ΠΑΕ σε άλλο στάδιο» και πρόσθεσε ότι αυτό επιδιώκεται και με τη φετινή σύμβαση που υπογράφηκε. «Δεν έχουμε καμία αντιδικία με την ΠΑΕ. Θέλουμε αυτά που υπογράψαμε να τηρούνται και να μην τα υπενθυμίζουμε συνεχώς» είπε ο κ. Πάικας, ο οποίος συγχάρηκε σε όλους τους τόνους την ομάδα, τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη και τον προπονητή Γιάννη Πετράκη για την αγωνιστική πορεία που επιστεγάστηκε με την αυριανή ευρωπαϊκή πρεμιέρα, αντί του Πανιωνίου που δεν αδειοδοτήθηκε. Πρόσθεσε και ότι «η εκάστοτε διοίκηση, δεν είμαστε πρώτα και πάνω από όλα οπαδοί και φίλαθλοι, αλλά άνθρωποι που έχουμε την ευθύνη να διοικήσουμε και νομικά υπόλογοι για τις συμφωνίες κ.λπ. όσο και να αγαπάμε, όσο και να στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια, προέχει η νομική διασφάλιση».

Ο κ. Πάικας είπε μάλιστα ότι η διοίκηση του γηπέδου έπαιξε θετικό ρόλο στην αδειοδότηση του γηπέδου (αποφάσισε κατά πλειοψηφία θετικά για να γίνει ο αγώνας στο γήπεδο), άλλα άφησε και πάλι αιχμές για πράγματα που η ΕΠΟ έχει ζητήσει να γίνουν από το 2013, τα οποία παραμένουν ως έχουν. Η αλήθεια είναι ότι για να γίνει ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας του ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες» εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι και ξεπέρασαν, συχνά με προσωπικές τους ενέργειες διάφορα προβλήματα, αλλά δεν παύει να ισχύει ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

ΠΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ κατέθεσε και δημόσια την πρόταση για «μετακόμιση» του ΠΑΣ στο ΠΕΑΚΙ. Είπε σε όλους τους τόνους ότι είναι απλώς μια πρόταση, μια «υπόθεση εργασίας», την οποία πάντως έχει συζητήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιώργο Χριστοβασίλη. Απαντώντας σε ερώτηση του «Τύπου» για το κόστος της μετακόμισης (μιας και μια τέτοια πρόταση ανοίγει αυτόματα θέμα κατασκευής τουλάχιστον μιας ακόμα κερκίδας στο Πανηπειρωτικό), ο κ. Πάικας είπε ότι αυτό, θα είναι ευθύνη και επένδυση του ΠΑΣ. Η πρόταση έχει μεταφερθεί και στο αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή από τον κ. Πάικα, ο κ. Κοντονής τη βρήκε «ενδιαφέρουσα», ενώ ο υπουργός τη συζήτησε και με την ΠΑΕ.

Ο κ. Πάικας ήταν πολύ προσεκτικός στη διατύπωση, λέγοντας ότι είναι στο χέρι του υπουργείου για να κινηθούν οι διαδικασίες (γιατί χρειάζονται συμβάσεις για χρονικές περιόδους κ.λπ. ενώ διευρκίνισε ότι δεν θα δεσμευτεί όλο το Πανηπειρωτικό, αλλά ο χώρος του γηπέδου), αλλά και στο χέρι του ΠΑΣ για την επένδυση. Είπε επίσης ότι σε συνδυασμό με την επερχόμενη αλλαγή του ταρτάν στους «Ζωσιμάδες», δεν μπορεί να συνυπάρξουν οι διοργανώσεις του στίβου. Εξέφρασε δε την άποψη ότι οι «Ζωσιμάδες» μπορούν να γίνουν «σπίτι του κλασικού αθλητισμού» για τα Γιάννενα, ικανό να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις του στίβου.  

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των δημοτικών παρατάξεων. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία αναφέρει: «Η συμμετοχή του ΠΑΣ Γιάννινα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση αποτελεί μια δικαίωση της μεγάλης οικογένειας της ομάδας , η οποία αφού στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αντιμετωπίζοντας ένα σωρό αντιξοότητες, τώρα πορεύεται σε ένα άλλο πεδίο ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων, που έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό γίγνεσθαι». 

Τα «Γιάννενα τώρα» από την άλλη, συγχαίρουν μεν την ομάδα και τους παίκτες, επισημαίνουν όμως κάποια ανοιχτά ζητήματα όπως η ανεπάρκεια του αεροδρομίου και των οδικών συνδέσεων, η κατάσταση του γηπέδου κ.α: «Η ανάγνωση των γεγονότων μας κάνει να αισθανόμαστε θλίψη για την εγκατάλειψη της περιοχής μας και ντροπή γιατί τόσοι πολιτικοί, σε τόσο υψηλόβαθμες θέσεις, τόσα χρόνια, δεν έκαναν τίποτα για την πόλη και την Ήπειρο. Ταυτόχρονα μας θυμίζει την υποχρέωση για να διεκδικήσουμε ότι δικαιωματικά μας ανήκει» αναφέρει η παράταξη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back