ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΡΠΗ: «Άμεσα, δια ζώσης συνεδριάσεις»

Εικόνα του άρθρου ΑΡΠΗ: «Άμεσα, δια ζώσης συνεδριάσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2022, 15:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, με αφορμή τη συνεδρίαση (ξανά) με τηλεδιάσκεψη του περιφερειακού συμβουλίου, τονίζει ότι το θέμα του απολογισμού πεπραγμένων του 2021 είναι «αναμφισβήτητα ιδιαίτερα σοβαρό», αλλά η νέα συνεδρίαση εξ αποστάσεως, «μας προβληματίζει για πολλοστή φορά».

Η παράταξη και ο σύμβουλός της, Ζώης Γαλατάς, σημειώνει ότι προ πανδημίας οι «διάφοροι χαλαροί σύμβουλοι οι οποίοι δεν θα έτρεχαν σε κάθε συνεδρίαση ή θα έφευγαν νωρίτερα, σήμερα είναι πολύ εύκολο να είναι στην παραλία και να φαίνονται συνδεδεμένοι και να ψηφίζουν, απαξιώνοντας τελείως τις συνεδριάσεις».

Η παράταξη ζητάει άμεσα «ζωντανές και ανοικτές συνεδριάσεις των συμβουλίων, χωρίς αποκλεισμούς συμβούλων ή κατοίκων, όπως κάναμε και κατά την περίοδο της πανδημίας με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας».

Σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων λειτουργεί ξανά εκ του σύνεγγυς, στην αίθουσα του δημαρχείου μάλιστα.

«Η ζωντανή-ανοιχτή λειτουργία είναι αναγκαία για να σπάσει και η προσπάθεια λειτουργίας συμβουλίων θωρακισμένων από την επίδραση του λαϊκού παράγοντα» τονίζει η ΑΡΠΗ και καταλήγει: «Είναι πολιτικό θέμα. Γι’ αυτό απαιτούμε να παραστούμε δια ζώσης στην επόμενη συνεδρίαση. Θα επιδιώξουμε να πιέσουμε και τις άλλες παρατάξεις και να προετοιμάσουμε πρόταση με στόχο να γίνει απόφαση του συμβουλίου για ζωντανές συνεδριάσεις με τους όρους που περιγράφονται».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back