Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απορρίμματα: Ο περιφερειάρχης και η «προσωπική υποχρέωση»

Εικόνα του άρθρου Απορρίμματα: Ο περιφερειάρχης και η «προσωπική υποχρέωση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2022, 19:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα ακόμα επεισόδιο στο (κακό) σίριαλ «διαχείριση απορριμμάτων στην Ήπειρο», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, στη σχετική ανακοίνωση που τιτλοφορείται «συντονιστικό κ.α.». Για άλλη μια φορά, το θέμα είναι στα «κ.α.».

Ο κ. Καχριμάνης λοιπόν, «απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων» όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, ένιωσε την ανάγκη να «επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας», ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την προσφυγή του ΦΟΔΣΑ για τη μεταφορά υπολείμματος.

Μια σύνοψη της συγκεκριμένης υπόθεσης, με τις πραγματικές βλέψεις της Περιφέρειας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μάλιστα, ο κ. Καχριμάνης δήλωσε «σίγουρος» εξ αρχής για την απόφαση, «από την ημέρα που έγινε το δικαστήριο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και τοποθετήθηκαν από έδρας ο εισηγητής και οι υπόλοιποι, ότι αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα».

Ο κ. Καχριμάνης συμπεραίνει ότι «η αρμοδιότητα του έργου μεταφοράς του υπολείμματος ανήκει στην Περιφέρεια» και κάλεσε τους ΦΟΔΣΑ «να έρθουν να συζητήσουμε».

Είπε επίσης ότι «δεν έχουμε να το δικαίωμα να μην δρούμε υπέρ των δημοτών της Ηπείρου» και παραδέχθηκε κάτι που είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην υπόθεση των απορριμμάτων: «Αναλάβαμε κάποιες υποχρεώσεις. Στην τρέχουσα  θητεία τις έχω αναλάβει προσωπικά  και θεωρώ ότι έχω υποχρέωση να κάνω τα πρέποντα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3