Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αποκεντρωμένη: «Δεν λάβαμε αίτημα, δεν τέθηκε θέμα»

Εικόνα του άρθρου Αποκεντρωμένη: «Δεν λάβαμε αίτημα, δεν τέθηκε θέμα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2023, 17:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο (νέος) γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, απάντησε στις καταγγελίες του δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο (παραιτηθείς) αντιδήμαρχος, Βαγγέλης Γιωτόπουλος.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του κ. Σεντελέ.

Ο κ. Λιάπης τονίζει τα εξής: ότι «ο νόμος προβλέπει ρητά ότι πριν την σύγκληση του ΠΕΣΠΑ το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση και έχει το δικαίωμα εντός των προθεσμιών που έχουν οριστεί για τη δημόσια διαβούλευση, να λάβει γνώση των περιβαλλοντικών πληροφοριών που αφορούν ένα έργο ή μια δραστηριότητα, απευθυνόμενο είτε στην οικεία Περιφέρεια, είτε στον οικείο Δήμο είτε, τέλος, στην αρμόδια περιβαλλοντική αρχή» αλλά και ότι πριν τη συνεδρίαση του ΠΕΣΠΑ στις 24-1-2023, η Αποκεντρωμένη δεν έλαβε αίτημα για συμμετοχή.

Επίσης, τονίζει ότι σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον κ. Σεντελέ στις 10-1-2023 αλλά και στη συνάντηση που έγινε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών κ. Βορίδη στις 14-1-2023, «ουδέποτε τέθηκε το ζήτημα  του υδροηλεκτρικού σταθμού στο ρέμα Μελισσιουργιώτικο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back