ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γ. Σεντελές κατά του νέου γραμματέα της Αποκεντρωμένης

Εικόνα του άρθρου Γ. Σεντελές κατά του νέου γραμματέα της Αποκεντρωμένης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2023, 23:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων ανοίγει «μέτωπο» με τον νέο γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπη λόγω της άρνησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης να δώσει την ευκαιρία στον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Γιωτόπουλο να καταθέσει τις θέσεις του Δήμου κατά της κατασκευής υδροηλεκτρικού σταθμού στον Μελισσουργιώτικο ποταμό.

Σημειωτέον ότι ο κ. Γιωτόπουλος ανακοίνωσε χτες μέσω facebook την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου επειδή, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στη μακροσκελή ανάρτησή του, «δεν έχω κανέναν λόγο να παλεύω για τα κοινά γιατί κάποιοι δεν μου το επιτρέπουν».

Στη σημερινή του ανακοίνωση ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές καταθέτει την έντονη διαμαρτυρία του για «την απαράδεκτη συμπεριφορά της Αποκεντρωμένης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας προς τον αντιδήμαρχο». Ο κ. Σεντελές αποφεύγει να σχολιάσει την παραίτηση του κ. Γιωτόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του χρόνου ο δήμαρχος έκανε γνωστό στα μέλη της παράταξής του ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος.

Ο κ. Σεντελές όμως σχολιάζει την πολιτική στάση του νέου γραμματέα. «Μόλις πριν λίγες μέρες ο νέος γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κάλεσε στο γραφείο του τους δημάρχους της Περιφέρειας σε συναντήσεις γνωριμίας και μας εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεργαστεί αρμονικά και εποικοδομητικά μαζί μας. Πριν ‘αλέκτορα φωνήσαι’ μας έδειξε τον τρόπο, που εννοεί τη συνεργασία μας» σημειώνει.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του υδροηλεκτρικού σταθμού και του τρόπου με τον οποίο γίνεται η διαβούλευση, προσθέτει: «Η όλη διαδικασία της διαβούλευσης είναι προφανώς προσχηματική, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η Αποκεντρωμένη Διοίκηση το τερμάτισε. Αρνήθηκε επιδεικτικά ακόμη και να ακούσει τις έτσι κι αλλιώς μη δεσμευτικές απόψεις μας, αφού οι ‘σοφοί’ της επιτροπής, ήδη είχαν πάρει τις αποφάσεις τους».

Κάνει δε αναφορά στα γνωμοδοτικά «όχι» του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου και του Δημοτικού Συμβουλίου Βορείων Τζουμέρκων, αλλά και στο πλαίσιο αδειοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας «που ‘θυμάται’ επιλεκτικά την τοπική αυτοδιοίκηση στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας ζητώντας απλώς τη διατύπωση γνώμης (η οποία μάλιστα δεν είναι δεσμευτική), μέσα σε ένα ασφυκτικά μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα όχι επί της ουσίας, αλλά μόνο επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back