Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΕΙΝΗ: «Το υπουργείο δεν απαντά, η 6η ΥΠΕ κωφεύει»

Εικόνα του άρθρου ΕΙΝΗ: «Το υπουργείο δεν απαντά, η 6η ΥΠΕ κωφεύει»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2022, 18:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι γιατροί της Ηπείρου, με ανακοίνωση της ΕΙΝΗ, προειδοποιούν για την κατάσταση στα νοσοκομεία και ζητάνε άμεση πληρωμή των εφημεριών, μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, αλλά και για «διαρκείς απεργίες και επισχέσεις εργασίας» κατόπιν.

Η ΕΙΝΗ στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι από τον Μάρτιο έως και τον Αύγουστο, το υπουργείο αρνείται να καταβάλλει τις πρόσθετες εφημερίες και ότι η 6η ΥΠΕ κωφεύει, ενώ οι οικονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων απαντούν απλά «δεν έχουμε χρήματα, το Υπουργείο δεν απαντά».

Επίσης, εγκαλεί τον πρωθυπουργό για την ανακοίνωση αυξήσεων 10% στους μισθούς, στη ΔΕΘ: «Αποτελεί θράσος, όταν παραμένουν απλήρωτες  δεδουλευμένες εφημερίες για πολλούς μήνες και καθυστερεί αδικαιολόγητα η έγκριση του 3ου τριμήνου των τακτικών εφημεριών. Από πού προέκυψε αυτή η ανακοίνωση; Είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης με την ΟΕΝΓΕ; Προέρχεται από κάποια μελέτη του Υπουργείου Οικονομικών; Είναι στα πλαίσια κάποιου σχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την ανάταξη του ΕΣΥ;».

<>Σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία της Ηπείρου, η ΕΙΝΗ αναφέρει ότι στο «Χατζηκώστα»  ο σύλλογος εργαζομένων  ζητάει άμεσες προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο των παραιτήσεων ειδικευόμενων.

Στη Λευκάδα, το τμήμα Αιμοδοσίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας λόγω έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και «συνεχίζονται τα προβλήματα υποστελέχωσης των τμημάτων  τόσο στο Νοσοκομείο Πρέβεζας όσο και σε αυτά της Άρτας και των Φιλιατών».     

Επίσης, ΕΙΝΗ εκτιμάει ότι ο θεσμός του προσωπικού γιατρού κινείται με αργούς ρυθμούς και ότι «υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα και για τους γιατρούς αλλά και για τους πολίτες. Δεν ξεκαθαρίζει τις αμοιβές των γιατρών, τον τρόπο επισκέψεων των πολιτών και μόλις χθες εντάχθηκαν οι καρδιολόγοι και οι πνευμονολόγοι».

Μεταξύ άλλων η ΕΙΝΗ ζητάει ενίσχυση με προσωπικό, Αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών, εφαρμογές δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους γιατρούς σε θέματα αναδρομικών, επιδομάτων κ.λπ.,  αύξηση αποζημίωσης εφημεριών, επαναφορά συντάξεων και εφάπαξ στα προ μνημονίου επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back