Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Αντιδράσεις για το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»

Εικόνα του άρθρου Αντιδράσεις για το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2020, 16:50
ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαφόρων ειδών αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», που αντικαθιστά τον «Φιλόδημο» της προηγούμενης κυβέρνησης.

Στην Πρέβεζα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας στρέφεται κατά της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, για το έργο ύδρευσης του παραλιακού μετώπου. Το έργο είχε ενταχθεί στον «Φιλόδημο Ι» από τον Οκτώβριο του 2018, με προϋπολογισμό 5,6 εκατ. ευρώ.

Επανανακοινώθηκε τώρα, όπως και πολλά άλλα έργα που είχαν ενταχθεί στους δύο «Φιλόδημους», τους οποίους κατάργησε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο κ. Μπάρκας αναφέρει ότι «αντί να εντάξουν νέα έργα, που έχει ανάγκη ο τόπος, εντάσσουν ως νέα εκείνα, που ήδη ξεκίνησαν να υλοποιούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας με όρους επικοινωνίας, αφού δεν έχει να προβάλλει έργο, έχει και τα όριά της».

Σε μια διαφορετική αντίδραση, οι Ορίζοντες Ηπείρου κατηγορούν τους αιρετούς της Ηπείρου, γιατί όπως τονίζουν, «από τα συνολικά 2,5 δισεκ. Ευρώ που θα δαπανηθούν σε όλη τη χώρα για έργα υποδομής και πνοής συνολικά στην Ήπειρο αντιστοιχούν 5 έργα συνολικού προϋπολογισμού 7,3 εκατ. ευρώ».

Η παράταξη θεωρεί «ντροπιαστική» την εξέλιξη και τονίζει ότι «τις τελευταίες δεκαετίες, κανείς, ούτε η περιφερειακή αρχή, ούτε οι βουλευτές, ούτε οι δήμαρχοι δεν προσπάθησαν καν να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι για να συνεννοηθούν. Για να οραματιστούν, για να σχεδιάσουν, να διεκδικήσουν, να εκτελέσουν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back