ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ποια έργα φέρνει το 2018

Εικόνα του άρθρου Ποια έργα φέρνει το 2018
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/12/2017, 23:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το δικό της μήνυμα για τη νέα χρονιά που έρχεται, επιχείρησε να στείλει η δημοτική αρχή Ιωαννίνων. Με την ευχή ότι το 2018 θα είναι «πιο αποδοτικό» για τον Δήμο, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Λιόντος και Θανάσης Μανταλόβας, λίγο καιρό μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το τεχνικό πρόγραμμα, επέστρεψαν με περισσότερες λεπτομέρειες για τα έργα που έχουν δημοπρατηθεί, που συμβασιοποιούνται ή που θα δημοπρατηθούν το πρώτο δίμηνο του 2018. Τα συγκεκριμένα έργα χρηματοδοτούνται είτε από ιδίους πόρους είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου, οι δύο αντιδήμαρχοι αναφέρθηκαν σε 25 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, που θα προχωρήσουν στην πόλη αλλά και στα δημοτικά διαμερίσματα. «Έργα που έρχονται να αντιμετωπίσουν τις αδικίες που έχουν υποστεί πολλές περιοχές τα προηγούμενα χρόνια αλλά και να βελτιώσουν το οικιστικό περιβάλλον στο οποίο διαβιούν οι συμπολίτες μας, είτε βελτιώνοντας την πρόσβαση, με εργασίες οδοστρωσίας και πεζοδρόμια, είτε αναβαθμίζοντας τους κοινόχρηστους χώρους (πλατείες και πάρκα) είτε δημιουργώντας άλλες αναγκαίες υποδομές (όμβρια, ηλεκτροφωτισμός) ή νέους χώρους άθλησης, δίνοντας διέξοδο σε εκατοντάδες νέους» τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Μανταλόβας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο κ. Λιόντος, τα έργα που δρομολογούνται αφορούν τέσσερις κατηγορίες παρεμβάσεων :

-έργα που δημοπρατούνται, προϋπολογισμού 6,1 εκατ. ευρώ

ένα για κάθε δημοτική ενότητα, οδοποιία, κοινόχρηστοι χώροι, πλατείες, αναβάθμιση σχολικών υποδομών, αθλητικά έργα.

-έργα που έχουν δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή σύμβασης, προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ

Σε Σταυράκι-Μάρμαρα-Νεοχωρόπουλο, σε Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις.

-έργα που έχουν συμβάσεις και θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τις γιορτές, προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ

Δρόμος Ανατολής-Κατσικά, κατασκευή έργων υποδομής σε περιοχές της πόλης, κατασκευή πεζοδρομίων, βελτίωση και αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων στη συμβολή των οδών Δωδώνης και Νιάρχου στα Σεισμόπληκτα, καθώς και ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου στην οδό Κυβέλης στο Λασπότοπο.

-έργα που θα δημοπρατηθούν στις αρχές του νέου έτους, προϋπολογισμού 2,85 εκατ. ευρώ

είσοδος πόλης από λεωφ. Γράμμου, οδός Εφύρας και έργα υποδομής σε διάφορες περιοχές της πόλης που αντιμετωπίζουν έλλειψη βασικών υποδομών.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια με βάση έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για παρεμβάσεις σε όλο τον Δήμο. Ελπίζω το 2018 να είναι χρονιά ανάτασης και για τεχνικά έργα στο Δήμο μας», τόνισε ο κ. Λιόντος. Ο κ. Μανταλόβας, από την πλευρά του, μίλησε για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που διέπεται από τις αρχές της ανταποδοτικότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ευαισθησίας. Ανέφερε δε ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα έργα εντός του 2018, τα οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, θα δημοπρατηθούν όλα εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Δείτε εδώ τα 25 έργα, τον προϋπολογισμό τους και σε ποια φάση... ετοιμότητας βρίσκονται (τον σχετικό πίνακα έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος).



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back