Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 15-06-2016, 18:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

​Η Περιφέρεια Ηπείρου έδωσε συνέχεια στην κόντρα με τη νομαρχιακή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντάς της διάθεση απολογίας για το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης δεν προσκλήθηκε στη σύσκεψη για το ΠΔ της Παμβώτιδας (κάτι που η νομαρχιακή το αρνείται), παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη. «Στην προσπάθειά της να δικαιολογηθεί, καταφεύγει στον ψευδή ισχυρισμό ότι για την επίσκεψη (και μάλιστα προγραμματισμένη όπως αναφέρει) είχε ενημερωθεί ο περιφερειάρχης. Να το επαναλάβουμε για μια ακόμη μια φορά, ότι ουδέποτε ο κ. Καχριμάνης ενημερώθηκε και προσκλήθηκε για τη σύσκεψη, κι αυτό παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη της επίσκεψης του Υπουργού, από το γραφείο του ζητήθηκε το κινητό τηλέφωνο, ώστε να ειδοποιηθεί για τυχόν συνάντησή του με τον κ. Π. Σκουρλέτη. Έκτοτε δεν υπήρξε καμία επικοινωνία, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και με το δήμαρχο Ιωαννίνων, ο οποίοςπροσήλθε στη σύσκεψη με δική του πρωτοβουλία» αναφέρει η Περιφέρεια.

Συμπληρώνει ότι «η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ μένει έκθετη και για το περιεχόμενο της σύσκεψης, καθώς όπως παραδέχεται ‘υπήρξε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα της Λίμνης {…} ενώ αναδείχτηκε ως επείγον, το ζήτημα του Π.Δ. για τη λίμνη Παμβώτιδα’! Ζήτημα για το οποίο η Περιφέρεια Ηπείρου έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, αλλά όπως φαίνεται αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που κάποιοι δεν ήθελαν την εκπροσώπησή της στη σύσκεψη υπό τον υπουργό». Τέλος, η Περιφέρεια κατηγορεί τους συντάκτες της ανακοίνωσης (και το κάνει πολύ προσεκτικά, χωρίς να αφήνει αιχμές προς τον υπουργό), λέγοντας τα εξής: «Είναι προφανές ότι κινούνται σε ένα διαφορετικό πλαίσιο πολιτικών αξιών, το οποίο δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν τα αίτια του θορύβου που προκάλεσε ο αποκλεισμός θεσμικών οργάνων από τη συνάντηση με τον Υπουργό. Εκείνο όμως που περιμένουν οι πολίτες, είναινα πάρει επιτέλους θέση η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και για τα χρονίζοντα μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου για τα οποίατηρούν «σιγήν ιχθύος».Χωρίς δε ίχνος αυτοκριτικής, εγκαλούνεκείνους που επί χρόνια δίνουν μάχες και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την επίλυσή τους ερχόμενοι αντιμέτωποι σε αρκετές περιπτώσεις με παρωχημένες αντιλήψεις. Αν είναι δυνατόν!».

Φαίνεται ωστόσο πως παρά το γεγονός ότι ήταν παρών ο αρμόδιος υπουργός, η σύσκεψη ήταν… ημιανεπίσημη, όπως τουλάχιστον οργανώθηκε.

ComCom
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα