Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σήκωσε το γάντι ο ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα του άρθρου Σήκωσε το γάντι ο ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/06/2016, 21:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην έντονη διαμαρτυρία του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη περί της μη πρόσκλησής του σε σύσκεψη με τον υπουργό Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη που έγινε το Σάββατο στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης, αλλά και στην παρέμβαση του πρώην βουλευτή και υπουργού της ΝΔ Σταύρου Καλογιάννη, έρχεται να απαντήσει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Καχριμάνης, σε ανακοίνωσή του, μιλούσε για "έλλειψη σεβασμού προς την περιφερειακή αρχή" ενώ άφηνε αιχμές κατά "τοπικών παραγόντων που για μικροπολιτικές σκοπιμότητες υπονομεύουν δράσεις και πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου". Ο κ. Καλογιάννης, από την πλευρά του, καταλόγιζε ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την καθυστέρηση στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη λίμνη και του Ρυθμιστικού Σχεδίου. "Φαίνεται ότι ορισμένοι που μας εγκαλούν, αισθάνονται ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειώσουν τις διαχρονικές τους ευθύνες για μια σειρά από τουλάχιστον ανολοκλήρωτες παρεμβάσεις της προηγούμενης περιόδου και για χρονίζοντα προβλήματα του τόπου μας" τονίζεται στην ανακοίνωση.
Επί του τυπικού της υπόθεσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι για την επίσκεψη του κ. Σκουρλέτη στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης είχαν ενημερωθεί τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο δήμαρχος, ο οποίος και έδωσε το παρών. Παράλληλα, επισημαίνει ότι τα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση -μεταξύ των οποίων και το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος-, δεν έγιναν στο πλαίσιο μας "αυστηρά δομημένης σύσκεψης". Και καταλήγει: "Η επίσκεψη του υπουργού με βάση τα παραπάνω, είναι εύκολα κατανοητό ότι δεν είχε τον χαρακτήρα μιας ευρείας παρέμβασης για όλα τα ζητήματα της περιοχής που αναφέρονται στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και είναι απορίας άξιον γιατί δημιουργείται τέτοιος θόρυβος".

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back