Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

"Τρέχοντας" για το Προεδρικό Διάταγμα Παμβώτιδας

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2016, 00:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «γοργόν και χάριν έχει» θα είναι το επόμενο στάδιο του ταλαιπωρημένου, όχι μόνο από τη γραφειοκρατία, αλλά και τις πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες Προεδρικού Διατάγματος για τη λίμνη Παμβώτιδα. Το πρωί του Σαββάτου ο Θωμάς Μπέγκας, δήμαρχος Ιωαννίνων συναντήθηκε με τον Πάνο Σκουρλέτη, υπουργό Ενέργειας και είχαν συζήτηση για το θέμα, συζήτηση τα βασικά σημεία της οποίας αποκάλυψε αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Σκουρλέτης.

Φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχει διάθεση να προχωρήσει η υπόθεση, καθώς «όσοι είχαν ενστάσεις, προτιμούν να υπάρχει το Προεδρικό Διάταγμα, από το να μην υπάρχει καθόλου», όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Σημειωτέον ότι στη συνάντηση πήρε μέρος και ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα επισπεύσει τις διαδικασίες και ότι το πρόβλημα «το κληρονομήσαμε, δεν το δημιουργήσαμε εμείς».


«Να βάλουμε στην άκρη τη μιζέρια»

Στο μεταξύ, στη συγκέντρωση το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Σκουρλέτης μίλησε στη γεμάτη αίθουσα στα Λιθαρίτσια. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο «η κυβέρνηση αυτή ήρθε για να μείνει» και ακόμα πιο έντονη ήταν η επίθεσή του κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων («αυτοί που άρμεγαν την αγελάδα»).

Βέβαια, ο κ. Σκουρλέτης επιχείρησε μια μάλλον… ακροβατική ερμηνεία του δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι «επιβεβαίωσε τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον ελληνικό λαό», αποφεύγοντας να αναφερθεί στο γεγονός ότι άλλο ψηφίστηκε, άλλο εφαρμόστηκε. Περισσότερο είναι αλήθεια αναφέρθηκε στις δύο διαδοχικές εκλογικές μάχες που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο μέλλον. Είπε δηλαδή ότι «ο μεγαλύτερος αριθμός των μέτρων έχει παρθεί» και ότι «η πορεία δεν θα είναι ανέφελη», αλλά και ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης «γύρισε η σελίδα και μπαίνουμε σε νέα εποχή».

Τέλος, ενόψει συνεδρίου, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «το κόμμα πρέπει να είναι εργαστήριο ιδεών, να ελέγχει και να στηρίζει την κυβέρνηση» και ότι «υπάρχει φως στο τούνελ, πρέπει να βάλουμε στην άκρη τη μιζέρια και την απαισιοδοξία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back