Oikonomou pisoi

Ανακοινώσεις για τρένο και Κακαβιά

Εικόνα του άρθρου Ανακοινώσεις για τρένο και Κακαβιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2021, 16:32

Ενώ ο Μηχανισμός CEF έχει «ανοίξει την όρεξη» για το ενδεχόμενο βελτίωσης των σιδηροδρομικών συνδέσεων στην Ελλάδα, αλλά και ταυτόχρονα, η Ήπειρος μένει… πεισματικά εκτός πλάνων, η βουλευτής της ΝΔ Μαρία Κεφάλα ανακοινώνει το εξής:

Όπως της είπε ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης σε συνάντηση που είχαν, «εντός του 2021 θα ξεκινήσουν οι μελέτες για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου, οι οποίες και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2023, με κόστος που θα αγγίξει τα 15,5 εκ. ευρώ».

Σημειώνεται ότι σε παλιότερες δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης είχε πει, με αφορμή το CEF, ότι «θέλω να είμαι πραγματιστής και όχι μόνο οραματιστής, γιατί κάποια στιγμή τα οράματα τελειώνουν». Μάλιστα, υπήρχε η λογική ότι στο μηχανισμό θα μπει ένα άλλο… πολύπαθο έργο, το Ιωάννινα-Κακαβιά.

Η κα Κεφάλα ενημερώνει και γι αυτό, λέγοντας ότι «την ερχόμενη Τετάρτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας στο υπουργείο με τον περιφερειάρχη και τους αρμόδιους φορείς για να συζητηθεί το θέμα του οδικού άξονα Γιάννενα – Κακαβιά».

Την ίδια μέρα της σχετικής ανακοίνωσης, ο κ. Καχριμάνης ανακοίνωνε ότι το Ιωάννινα-Κακαβιά «ήταν και είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών, δεν άλλαξε ποτέ αυτό», εμπλέκοντας κάπως τα πράγματα ξανά.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back