ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αιχμές για τον τρόπο της βράβευσης στο Γεφύρι της Πλάκας

Εικόνα του άρθρου Αιχμές για τον τρόπο της βράβευσης στο Γεφύρι της Πλάκας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2021, 15:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η τελετή βράβευσης από την Europa Nostra στο Γεφύρι της Πλάκας, άφησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. 

Διαβάστε ακόμα: Το κατόρθωμα ενός μπουλουκιού

«Το Γεφύρι της Πλάκας είναι έργο επίπονης και συλλογικής προσπάθειας, ήταν επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά να εξασφαλιστούν άμεσα και διαρκώς οι χρηματοδοτήσεις, που τις αξιοποίησαν οι φορείς» τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Ο τρόπος και η επιλογή της βράβευσης δεν ήταν στη σωστή κατεύθυνση».

Τόνισε ότι το γεφύρι είναι «ιστορική παρακαταθήκη» και ευθυγραμμίστηκε με τη γενική γραμματέα της Europa Nostra  Σνέσκα Μιχάιλοβιτς στην ομιλία της, ότι το γεφύρι συνδέει το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον.

Η κα Τζούφη αναφέρθηκε επίσης στη νέα μονάδα που εγκαινίασε η «Πίνδος», αναφερόμενη σε «συγκεκριμένες κοινοβουλευτικές ενέργειες» του ΣΥΡΙΖΑ, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της παραγωγής.

Για τις επιθέσεις νεοφασιστών στη Σταυρούπολη και σε άλλα σχολεία, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση, για την πολιτική «δύο άκρων» που εκφράζουν στελέχη της, ανάμεσά τους και ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, πολιτική που «αναφύει» την ακροδεξιά δράση.

Επίσης, κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι στοχοποιεί προσωπικά πλέον τους εκπαιδευτικούς, με τη νομική προσφυγή για την αξιολόγηση και τις επαπειλούμενες πειθαρχικές διώξεις. «Οι εκπαιδευτικοί δεν αρνούνται γενικά την αξιολόγηση, όπως περνάει πιο έξω» είπε η κα Τζούφη.

Το υπουργείο, το κατηγόρησε επίσης για σημαντικές ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ομαδοποιούνται μαθητές-τριες με ποικίλες κλινικές εικόνες, υπό ένα δάσκαλο. Τόνισε ότι θα γίνει σχετική ερώτηση στη Βουλή, τις επόμενες μέρες.

Ερώτηση επίσης «που δεν απαντήθηκε» όπως είπε, κατατέθηκε και για την πορεία του εμβολιασμού. «Το σχέδιο εμβολιασμού απέτυχε και χρειάζεται επανεκκίνηση» τόνισε η κα Τζούφη, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να εμβολιαστούν κατάκοιτοι σε απομακρυσμένες περιοχές, ο χώρος της εκκλησίας, κάτοικοι αγροτικών περιοχών. «Η Ελλάδα είναι στην παρούσα φάση, τρίτη σε θνητότητα στην ΕΕ», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην αύξηση των τιμών στην ενέργεια και σε βασικά αγαθά και στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που απορρίφθηκε στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας «αμήχανη» την κυβέρνηση, ενώπιον του φαινομένου. «Θα επανερχόμαστε διαρκώς» στο ζήτημα, στη Βουλή, τόνισε μεταξύ άλλων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back