ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στη ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα

Εικόνα του άρθρου Αφιέρωμα στη ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2022, 02:29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eκδήλωση-αφιέρωμα στη ζωή του Λευτέρη Μαντζίκα, όπως προκύπτει από το λογοτεχνικό βιβλίο του συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα «Ακάκιε», διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο «Μωβ Κουκουβάγια» και οι εκδόσεις «Διόπτρα» την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 20:00, στην αίθουσα «Βασ. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Στέφανος Φούσας, καθηγητής Καρδιολογίας και τέως πρόεδρος  της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, και ο Γιώργος Καψάλης, καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την εκδήλωση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Βίλιαν Στασινού.

Στο τέλος του αφιερώματος θα παρουσιαστεί από τον ίδιο τον συγγραφέα κ. Κρομμύδα και το νέο του βιβλίο με τίτλο «Δούρειος Ίππος» που κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, η πρόεδρος της Κοινότητας Λιγοψάς Ελένη Λάλου και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Μάκης Κιάμος. Στο αφιέρωμα θα συμμετάσχουν επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικάς και ο Σύλλογος Πωγωνήσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού ενώ θα ακουστούν και τραγούδια από τον Δημήτρη Υφαντή.

Ο Λευτέρης Μαντζίκας, με καταγωγή από τη Λιγοψά, ήταν ο άνθρωπος που μετά από μια μεγάλη διαδρομή εξαγόρασε μεταπολεμικά την επωνυμία της εταιρίας ΜISKO η οποία έμελλε να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Ευρώπη, στον τομέα των ζυμαρικών.

Διαβάστε και ακούστε: Ο «Ακάκιος», η Λιγοψά και άλλες ιστορίες

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back