Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

«Θεσμοφοριάζουσες» για δύο παραστάσεις

Εικόνα του άρθρου «Θεσμοφοριάζουσες» για δύο παραστάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2018, 15:56
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη ανεβάζουν το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων (ΔΗΠΕΘΙ), το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και η εταιρία «Α.Μ. Τέχνη Χώρος» σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Η πρεμιέρα της παράστασης σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, θα γίνει στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, στις 21:30. Θα ακολουθήσει και δεύτερη παράσταση, στις 14 Ιουλίου.

Το αριστοφανικό έργο, που θίγει ζητήματα φύλου και πολιτικής, ανεβαίνει σε μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα. Η μουσική είναι του Νίκου Κυπουργού. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Νάντια Κοντογεώργη, Ελένη Ουζουνίδου, Άνδρη Θεοδώτου, Μαρία Κατσανδρή, Γιώργος Παπαγεωργίου, Βαλέρια Δημητριάδου, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαούτσου, Ίριδα Μάρα, Φραγκίσκη Μουστάκη, Ελένη Μπούκλη, Ηλέκτρα Σαρρή, Νατάσα Σφενδυλάκη, Αντιγόνη Φρυδά.

Οι «Θεσμοφοριάζουσες» θα παιχτούν σε άλλες επτά πόλεις της χώρας. Στην Επίδαυρο θα «δοκιμαστούν» στις 27 και 28 Ιουλίου.

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης έχει ξεκινήσει. Εισιτήρια μπορείτε να βρείτε στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5, Αρχοντικό Πυρσινέλλα, 8.30 π.μ.-14.00), στο κιόσκι στην κεντρική πλατεία (12.00-15.00 και 19.00-21.30) και ηλεκτρονικά εδώ

Το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ και 12 ευρώ το μειωμένο (για μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνους, ΑμεΑ, άνεργους, άνω των 65 ετών).


ΣΧΟΛΙΑ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ?
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back