Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Θα έχετε VDSL, αλλά δεν θα έχετε»

Εικόνα του άρθρου «Θα έχετε VDSL, αλλά δεν θα έχετε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2021, 03:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Γιάννενα βιώνουν τους τελευταίους μήνες άλλο ένα δικτυακό δράμα, με τις ποιότητες των συνδέσεων VDSL, ειδικά τις μεγάλες, των 100mbps, καθώς οι μικρότερες δείχνουν να είναι πιο σταθερές.

Οι συνδέσεις, ανεξαρτήτως σχεδόν παρόχου είναι ασταθείς, κάνουν πολλές διακοπές ή χρονίζουν χαμηλότερα, συμπεριφερόμενες σαν… ADSL.

Οι συνδέσεις VDSL δόθηκαν για εμπορική χρήση στα Γιάννενα εδώ και περίπου 1 χρόνο. Προϋπήρχαν κυρίως στο κέντρο της πόλης, αλλά τον τελευταίο χρόνο οι πάροχοι τις πουλάνε και σε άλλες περιοχές των Ιωαννίνων.

Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής είναι μέτριο, καθώς η ποιότητα είναι μέτρια ως κακή. Ακόμα και όταν είναι μέτρια, που ξεπερνάει κατά πολύ το… χάος του ADSL, το κόστος της είναι πολύ μεγάλο και αναντίστοιχο των υπηρεσιών.

Αυτές με τη σειρά τους προδίδουν συνεχώς το προϊόν. Παρότι δέχονται πολλά παράπονα και αναφορές σφαλμάτων και κακών συνδέσεων, συνήθως κωλυσιεργούν και στην καλύτερη, στέλνουν τεχνικούς δύο και τρεις φορές για να καταγράψουν το πρόβλημα. Συχνά παραπέμπουν στον ΟΤΕ ως υπεύθυνο για τις διακοπές, προωθούν το πρόβλημα και αυτό διορθώνεται μεν, αλλά πολλές φορές επιστρέφει μετά από λίγο καιρό.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Psyfost
Άρα το δίκτυο χαλκού είναι πολύ παλαιό κι δεν μπορεί να υποστηρίξει πάνω από 50mbps άν δεν το φτιάχνει ο ΟΤΕ θα έπρεπε να καλύψει την διαφορά για ftth κι να προχωρήσουν με γρήγορες διαδικασίες αλλιώς οι πάροχοι θα έπρεπε να δείνουν δωρεάν υποβάθμιση κι δήλωση ανεφικτότητας πρός τόν πελάτη για πάνω από 50 θα πρέπει όλοι μαζί να πιέσουν την ΕΕΤΤ κι τα αντίστοιχα υπουργεία να λυθεί το θέμα καθώς δημιουργείται κι αθέμιτος ανταγωνισμός από μεριά ΟΤΕ ός isp υποδομής χαλκού....
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back