dodoni back
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θ. Σκυλακάκης: Αοριστολογίες για τον Γράμμο

Εικόνα του άρθρου Θ. Σκυλακάκης: Αοριστολογίες για τον Γράμμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2024, 17:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Θόδωρος Σκυλακάκης απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις για την υπόθεση της διάνοιξης του δρόμου σε προστατευόμενη περιοχή Natura, στον Γράμμο, επικαλούμενος την προκαταρκτική έρευνα που κάνει η Εισαγγελία Ιωαννίνων, αλλά και την επικείμενη αυτοψία των επιθεωρητών περιβάλλοντος.

Ο κ. Σκυλακάκης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή από τον βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιάννη Τσίμαρη, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης. Ο κ. Τσίμαρης ρώτησε τα αυτονόητα: ποιος είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, ποια η σκοπιμότητά του, αν υπάρχουν αδειοδοτήσεις και μελέτες.

«Θα περιμένουμε την αυτοψία των επιθεωρητών και την κρίση της Δικαιοσύνης πριν προβούμε σε οτιδήποτε περαιτέρω…» είπε ο υπουργός.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων επέμεινε, δεδομένου ότι ο ΟΦΥΠΕΚΑ έχει κάνει ήδη δύο αυτοψίες, ζητώντας να μάθει ποιο είναι το πόρισμα. Και πάλι ο κ. Σκυλακάκης δεν είπε κάτι. Απαντώντας όμως στο ερώτημα αν υπάρχει κάποια περιβαλλοντική αδειοδότηση, είπε ότι «είναι σαφές ότι δεν έχει υποβληθεί ούτε κεντρικά ούτε στη δασική υπηρεσία κάποια είδους διαδικασία…». «Το κρίσιμο ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι αρμόδιοι, οι επιθεωρητές και η Δικαιοσύνη, είναι ποια είναι η φύση του έργου. Αν υπήρχε υφιστάμενος δρόμος, αν είχε άλλο χαρακτήρα… Όταν θα έχουμε την αυτοψία (σ.σ. των επιθεωρητών περιβάλλοντος), θα σας ενημερώσουμε. Προτεραιότητα έχει η Δικαιοσύνη και μετά το σώμα…» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3