Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

7 εκ. μεγαλύτερο προϋπολογισμό έχει ο Δήμος Ιωαννιτών

Εικόνα του άρθρου 7 εκ. μεγαλύτερο προϋπολογισμό έχει ο Δήμος Ιωαννιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2022, 16:43
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τον προϋπολογισμό του 2022 ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών, θέσει ισχυρότερο όργανο του Δήμου, μετά τις αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις Θεοδωρικάκου.

Ο προϋπολογισμός έχει μέγεθος 157.000.000 ευρώ και είναι κατά 7 εκατ. ευρώ μεγαλύτερος του 2021. Το ποσό σημαίνει ότι ο Δήμος εκτιμάει ότι το 2022 θα έχει 157.168.000 ευρώ έσοδα και άλλα τόσα έξοδα.

Στα πρώτα στοιχεία που έδωσε ο Δήμος Ιωαννιτών με την ανακοίνωσή του, αποτυπώνονται έσοδα 14,4 εκατ. ευρώ από ΚΑΠ-ΣΑΤΑ, άλλα 2,9 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» κ.α.

Δείτε εδώ τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων για τον περσινό προϋπολογισμό

Ο προϋπολογισμός θα πρέπει πρώτα να πάρει έγκριση από το μνημονιακό «παρατηρητήριο» και μετά θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Κατά τα άλλα, ο αρμόδιος αντίδήμαρχος Φώτης Βάββας αναφέρει τα συνηθισμένα, ότι δηλαδή πρόκειται για «ισοσκελισμένο» προϋπολογισμό (δεν θα μπορούσε να είναι και κάτι άλλο) και «ρεαλιστικό», προσδιορισμός που χρησιμοποιείται κατά κόρον την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα της χαίνουσας κρίσης.

Σχετικά με την επίδραση της πανδημίας, ο κ. Βάββας είπε ότι παρατηρείται υστέρηση στα έσοδα του ΟΚΠΑΠΑ και του Πνευματικού Κέντρου και ότι θα απαιτηθούν μεγαλύτερες επιχορηγήσεις προς τα συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα, «καθώς αποτελεί βασική επιλογή της δημοτικής αρχής η στήριξη όλων των νομικών του προσώπων (σ.σ. του Δήμου), με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών και του πολιτισμού». Από την άλλη, τα νομικά πρόσωπα του Δήμου δεν έχουν και άλλο βασικό χρηματοδότη, οπότε…

Ανάμεσα στα υπόλοιπα, ο κ. Βάββας θεώρησε σκόπιμο στην ανακοίνωση να αναφέρει ότι εγγράφηκε πίστωση ύψους 50.000 ευρώ για την επιχορήγηση των αθλητικών συλλόγων του Δήμου Ιωαννιτών…

Εδώ μπορείτε να δείτε τον προϋπολογισμό του 2021

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back