Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

400 υπογραφές για την καθαριότητα των σχολείων

Εικόνα του άρθρου 400 υπογραφές για την καθαριότητα των σχολείων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/10/2022, 12:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για άλλη μια φορά συγκεντρώθηκαν οι σχολικές καθαρίστριες μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς, στο δημαρχείο Ιωαννίνων ζητώντας προσλήψεις προσωπικού.

Τα προβλήματα στις σχολικές μονάδες είναι υπαρκτά, όπως για παράδειγμα σε σχολεία με αυξημένες ανάγκες (Διαπολιτισμικό πχ), όπου ακόμα και απουσίες λόγω ασθένειας ή άλλων έκτακτων περιστατικών, μειώνουν το προσωπικό στη… μονάδα.

Οι καθαρίστριες επέδωσαν στον στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου «πάνω από 400 υπογραφές γονιών και εκπαιδευτικών από 12 σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών ανάμεσα στους οποίους και πολλοί διευθυντές σχολικών μονάδων» όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Το κείμενο υπογραφών που διακινήθηκε από την επιτροπή αγώνα των σχολικών καθαριστριών με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, υπέγραψε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Περάματος και τα πενταμελή και δεκαπενταμελή του 6ου ΕΠΑΛ Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το κείμενο, από τις 170 καθαρίστριες με πλήρη απασχόληση πέρυσι, φέτος απασχολούνται 101 πλήρους και 25 μερικής συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες, για 140 σχολικές μονάδες με 18.300 μαθητές-τριες και 2.000 εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, πολλές είναι οι περιπτώσεις όπου καθαρίστριες ακόμη και τρίωρης απασχόλησης εξαναγκάζονται να μετακινούνται σε περισσότερες από μία σχολικές μονάδες, ενώ υπάρχουν διαρκώς τριβές για το ωράριο εργασίας τους.  Σοβαρότερα προβλήματα παρουσιάζονται στα νηπιαγωγεία, όπου απαιτείται καθαρίστρια στην ώρα εργασίας των μονάδων.

 «Η απαράδεκτη απόφαση της Δημοτικής Αρχής αποτελεί υγειονομική βόμβα για τις σχολικές μονάδες της πόλης μας, ενώ σηματοδοτεί χειρότερες συνθήκες παιδαγωγικής και υγειονομικής λειτουργίας των σχολείων» αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενο υπογραφών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back