ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

242.000 ευρώ και για το «δοκιμαστικό» υπόλειμμα

Εικόνα του άρθρου 242.000 ευρώ και για το «δοκιμαστικό» υπόλειμμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/11/2018, 16:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το κόστος της μεταφοράς του υπολείμματος από τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης στους ΧΥΤΑ αναλαμβάνει κατά τη δοκιμαστική λειτουργία της μονάδας η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 242.204 ευρώ, με την οικονομική επιτροπή να αποφασίζει στη σημερινή της συνεδρίαση την προσφυγής ε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την ανάθεση του έργου.

Η Περιφέρεια Ηπείρου αποφάσισε να αναλάβει την ευθύνη καθώς οι υφιστάμενοι φορείς διαχείρισης «δεν μπορούν να συνάψουν νέες προγραμματικές συμβάσεις, αναμένοντας τη δημιουργία του νέου Περιφερειακού ΦοΔΣΑ» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας της μονάδας είναι θέμα χρόνου. Ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ακριβής ημερομηνία. Σημειωτέον ότι ο αρχικός σχεδιασμός προσδιόριζε χρονικά τη δοκιμαστική λειτουργία τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε.

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Ηπείρου (μετά από υπογραφή σύμβασης με τους Φορείς Διαχείρισης) ο διεθνής διαγωνισμός για το πιο μεγάλο έργο της μεταφοράς του υπολείμματος από τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ, με προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ. Με εξασφάλιση πίστωσης από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το κόστος μεταφοράς του υπολείμματος θα καλυφθεί για 12 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back