Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ζίτσα: ενημέρωση για τα Παιδικά Χωριά SOS

Εικόνα του άρθρου Ζίτσα: ενημέρωση για τα Παιδικά Χωριά SOS
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/05/2017, 19:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη στήριξη παιδιών και οικογενειών που χρήζουν βοήθειας και υποστήριξης επιδιώκει ο Δήμος Ζίτσας μέσω των κοινωνικών του υπηρεσιών ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS. Αυτό ήταν και το θέμα της ενημερωτικής συνάντησης με τους διευθυντές σχολικών μονάδων και μελών συλλόγων γονέων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου χτες, 3 Μαΐου. Παρόντες ήταν ο παιδαγωγικός υπεύθυνος Β. Ελλάδας των Παιδικών Χωριών SOS Γιώργος Μπασδάρης, καθώς και η αντιδήμαρχος Γιαννούλα Γεωργούλη και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Λάμπρου

Όπως τόνισε στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς ο κ. Μπασδάρης, σκοπός λειτουργίας των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που έχουν δημιουργήσει τα Παιδικά Χωριά SOS «είναι η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής πρόληψης στο πλαίσιο της υποστήριξης και ενδυνάμωσης της βιολογικής οικογένειας παρέχοντας μια σειρά υπηρεσιών, με απώτερο στόχο την αποφυγή του κινδύνου διάσπασης της και άρα της ενδεχόμενης απομάκρυνσης των παιδιών από το φυσικό πλαίσιο της».

Σημειώνεται ότι παλιότερα, ο οργανισμός είχε προσπαθήσει να αξιοποιήσει το χώρο της παιδόπολης «Αγία Ελένη» χωρίς επιτυχία. Τώρα πλέον, αυτή η προοπτική αποκλείεται, καθώς αύριο γίνονται τα εγκαίνια του ανακατασκευασμένου οικισμού για να φιλοξενηθούν 500 περίπου πρόσφυγες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back