Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Ζητούνται μηχανικοί…

Εικόνα του άρθρου Ζητούνται μηχανικοί…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/01/2020, 20:17
ΕΛΛΑΔΑ

Λύση στο χρόνιο πρόβλημα έλλειψης μηχανικών που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση, αναζητεί το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με εμπλεκόμενους φορείς.

Για το σκοπό αυτό ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργο Στασινό, τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Ηλία Γιάτσιο και την Ιωάννα Πρίφτη εκ μέρους της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ).

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα έχει επίσης συνεργασία με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Πρόβλημα υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι Δήμοι και ιδίως οι μικρομεσαίοι με αποτέλεσμα την αδυναμία σύνταξης τεχνικών μελετών, που είναι απαραίτητες για τη χρηματοδότηση έργων από το ΕΣΠΑ και από άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος, ενόψει του νέου αναπτυξιακού προγράμματος για τους ΟΤΑ, το υπουργείο θα δώσει τη δυνατότητα στους Δήμους να συνάπτουν συμβάσεις με φορείς της γενικής κυβέρνησης, την ΕΕΤΑΑ και τις αναπτυξιακές τους εταιρίες για να χρησιμοποιούν τους μηχανικούς τους για τη σύνταξη των τεχνικών μελετών.

Το νέο χρηματοδοτικό-αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους Δήμους και τις Περιφέρειες αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3