Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Ζήσε… Μάρτη

Εικόνα του άρθρου Ζήσε… Μάρτη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/12/2020, 10:37
ΕΛΛΑΔΑ

Η προσπάθεια επικοινωνιακού χειρισμού των εμβολιασμών από την κυβέρνηση, έχει δημιουργήσει μια σειρά ανακολουθιών που αφαιρεί από την αξιοπιστία της.

Η απαρίθμηση ποσών και ημερομηνιών, αλλάζει όσο προχωράει από τους υπουργούς στους… πιο ειδικούς. Έτσι, από τις 700.000 δόσεις που υποσχόταν ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας για τον Δεκέμβριο, περάσαμε στα «κακά νέα» του υπουργού Στέλιου Πέτσα που προανήγγειλε 300.000 δόσεις τον Ιανουάριο και εμβολιασμό 150.000 ατόμων.

Χτες, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους έγινε πιο συγκεκριμένος: Στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς, κάτι απόλυτα λογικό και απαραίτητο, αλλά με μόλις 9.750 δόσεις, όυ θα παραλάβει η Ελλάδα μέχρι τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

O κ. Θεμιστοκλέους για την ακρίβεια, έδωσε μια πιο αισιόδοξη εκδοχή, από αυτή του κ. Πέτσα προ ημερών. Εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν παραληφθεί  από την Pfizer/Biontech 1,265 εκατ. δόσεις και παράλληλα, θα έρχονται οι παρτίδες των Moderna και AstraZeneca.

Διαβάστε επίσης: Τέλη Δεκεμβρίου ο εμβολιασμός των υγειονομικών

«Με βάση τον προγραμματισμό, οι εμβολιασμοί στο γενικό πληθυσμό αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου» ξεκαθάρισε ο κ.  Θεμιστοκλέους.

Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ήταν κατηγορηματική: «Όταν εμβολιαστούμε το πρόβλημα δεν θα έχει τελειώσει. Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκες, να τηρούμε αποστάσεις. Αισιοδοξία ναι, εφησυχασμός όχι».

Κοινώς, μετά τα χτεσινά, πιο επίσημα και όπως φαίνεται, πιο αξιόπιστα από τις κατά καιρούς δηλώσεις των κ.κ. Κικίλια και Πέτσα, ο γενικός πληθυσμός θα αρχίσει να εμβολιάζεται τέλη Ιανουαρίου και η διαδικασία να μαζικοποιείται τον Μάρτιο…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back