Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Οι «εμβολιαστικές ανακολουθίες» της κυβέρνησης

Εικόνα του άρθρου Οι «εμβολιαστικές ανακολουθίες» της κυβέρνησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2020, 10:05
ΕΛΛΑΔΑ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει υποπέσει σε ανακολουθίες αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας και παρά την υψηλή δημοσκοπική καταγραφή του, δεν χρεώνεται ανάλογη αποτελεσματικότητα στην πράξη.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 έλεγε ότι η πρώτη δόση με 700.000 εμβόλια θα είναι στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο. Δέχθηκε ιδιαίτερη κριτική για το γεγονός ότι έκανε εξαγγελίες χωρίς να υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο, η κυβέρνηση χαρακτήρισε συλλήβδην «fake news» κατά τη συνήθειά της, όλη την κριτική που δέχθηκε.

Ο Δεκέμβριος τελειώνει σε δύο εβδομάδες και πρώτη δόση δεν έχει έρθει. Οι εκτιμήσεις του κ. Κικίλια διαψεύστηκαν και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα (άλλον ένα κυβερνητικό παράγοντα που δέχεται ιδιαίτερη κριτική), ο οποίος χτες δήλωσε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα εμβολιαστούν 150.000 άτομα και ότι αρχικά, θα έρθουν μόλις 300.000 δόσεις.

Παρόλα αυτά, την ίδια περίπου ώρα ο κ. Κικίλιας, στην ενημέρωση της Τετάρτης απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος σε αριθμούς, όταν παρουσίασε το σχέδιο εμβολιασμού. Τόνισε ότι πρώτα θα εμβολιασθούν οι υγειονομικοί, στη συνέχεια οι ευπαθείς ομάδες, οι μεγάλοι σε ηλικία, οι υπέργηροι και μετά σταδιακά ο γενικός πληθυσμός.

Η κυβέρνηση έχει ρίξει ιδιαίτερο επικοινωνιακό βάρος στον ερχομό του εμβολίου, καθώς ο έλεγχος της πανδημίας χάθηκε κατά το φθινόπωρο και εξελίχθηκε σε ένα ακόμα lockdown που ήδη διαρκεί περίπου 1,5 μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back