ΕΛΛΑΔΑ

Ζημιές και θύματα σε Σάμο και Σμύρνη

Εικόνα του άρθρου Ζημιές και θύματα σε Σάμο και Σμύρνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2020, 10:24
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στη θαλάσσια περιοχή βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου, όπου καταγράφηκε ο σεισμός 6,7R χτες Παρασκευή, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι. Ο πιο πρόσφατος σήμερα, Σάββατο πρωί, ήταν 4,7R 9χλμ Β-ΒΔ του νησιού.

Ο σεισμός άφησε θύματα και ζημιές πίσω του. Δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο Βαθύ της Σάμου, καταπλακωμένα από ένα τοίχο που κατέρρευσε. Στην άλλη όχθη, στη Σμύρνη, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 24 και οι τραυματίες τους 804. Εκεί, οι ζημιές είναι μεγαλύτερες, με ολόκληρα κτίρια να έχουν καταρρεύσει.

Επίσης, ένας 14χρονος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νοσηλεία.

Ζημιές υπέστη το κρηπίδωμα της Προκυμαίας, στη Χίο.

Κόσμος πλημμύρισε τους δρόμους της τουριστικής πόλης της Σμύρνης. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε στο Twitter πως έξι κτίρια κατέρρευσαν σε δύο τομείς της επαρχίας της Σμύρνης. Είπε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες από έξι άλλες επαρχίες όπου έγινε αισθητός ο σεισμός, αλλά ότι υπάρχουν μικρές ρωγμές σε ορισμένα κτίρια.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν αντάλλαξαν μηνύματα συμπαράστασης, κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα στο τεταμένο κλίμα των τελευταίων μηνών.

Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε την παράταση προθεσμιών δηλώσεων ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που υπάγονται στη ΔΟΥ Σάμου.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλο μέρος της χώρας, νησιωτικής και ηπειρωτικής. Ήταν ένας επιφανειακός σεισμός και έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ελλάδα δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, προσθέτοντας πως υπήρξε και προειδοποίηση για ένα μικρό τσουνάμι. Είπε πως δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο σεισμός ως γεγονός πάντα μας ανησυχεί».


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back