Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μισθοί: Το υπουργείο παραπέμπει στη ΔΕΥΑΙ

Εικόνα του άρθρου Μισθοί: Το υπουργείο παραπέμπει στη ΔΕΥΑΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2022, 18:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H διαδικασία επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών των εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ, μετά από δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία υπάγονται κι αυτοί στο ενιαίο μισθολόγιο, επιστρέφει στην επικαιρότητα, μέσω της απάντησης που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών σε αναφορά του βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρου Καλογιάννη.

«Για αυτό το σοβαρό θέμα το αρμόδιο υπουργείο δεν απαντά επί της ουσίας, αλλά ‘επισυνάπτει’ απλώς έγγραφο ‘της αρμόδιας υπηρεσίας ΔΕΥΑ Ιωαννίνων’ προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας» σημειώνει ο κ. Καλογιάννης.

Ο βουλευτής είχε καταθέσει πριν από δύο μήνες την αναφορά μετά από συνάντηση που είχε με το προσωπικό της ΔΕΥΑΙ το οποίο του παρέδωσε ένα γνωμοδοτικό σημείωμα. Η ενέργεια αυτή του βουλευτή είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της διοίκησης της ΔΕΥΑΙ, με το σκεπτικό ότι δεν είχε καμία ενημέρωση. Ο κ. Καλογιάννης μάλιστα είχε κατηγορηθεί ότι έδρασε «εν κρυπτώ». Γι αυτό και σημειώνει: «Τόσο η αναφορά όσο και τα σχετικά απαντητικά έγγραφα τα οποία επισυνάπτονται (διαβιβαστικό Υπ. Εσωτερικών, Έκθεση ΔΕΥΑΙ), ως δημόσια έγγραφα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Βουλής και διαθέσιμα σε κάθε πολίτη. Η διευκρίνηση κρίνεται αναγκαία μετά τον θόρυβο που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί προ διμήνου, ότι, δήθεν, η αναφορά του Σταύρου είχε κατατεθεί εν κρυπτώ!».

Επί του θέματος, ο κ. Καλογιάννης παραπέμπει στο συμπέρασμα στην έκθεση της ΔΕΥΑΙ: «Η ΔΕΥΑΙ έχει νομική υποχρέωση να αναζητήσει τα ποσά που αχρεωστήτως κατέβαλλε στον καθένα από τους εργαζομένους της, ενώ ο καθένας από αυτούς έχει υποχρέωση τα επιπλέον ποσά μισθοδοτικών αποδοχών, που έχει εισπράξει βάσει των αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, να τα επιστρέψει ως αχρεωστήτως εισπραχθέντα».

Χαρακτηρίζει δε «ενδιαφέρον» το γεγονός ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, μόλις πριν από έναν μήνα αποφάσισε να αναθέσει σε εμπειρογνώμονες τον ακριβή προσδιορισμό της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της επιχείρησης και τον προσδιορισμό των «τυχόν αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών στους υπαλλήλους της κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2013 και εντεύθεν και σε κάθε περίπτωση μέχρι την 1/2/2022».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back