Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το υπουργείο απαντά για την οδό Νιάρχου

Εικόνα του άρθρου Το υπουργείο απαντά για την οδό Νιάρχου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2019, 19:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος προς τον Συνήγορο του Πολίτη για το έργο της οδού Νιάρχου «επιστρατεύει» η Περιφέρεια Ηπείρου για να απαντήσει στα όσα υποστήριξε πρόσφατα η συντονιστική επιτροπή κατοίκων της επίμαχης περιοχής. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης είχε χαρακτηρίσει προ ημερών «λάθος» τη γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου αναφέρει καταρχήν ότι η οδός Νιάρχου κατατάσσεται στην κατηγορία αστικής οδού ταχείας κυκλοφορίας και όχι σε αυτήν του κλειστού αυτοκινητόδρομου.

Εκτιμά δε ότι το έργο συνάδει με τον στρατηγικό και περιφερειακό σχεδιασμό, παραπέμποντας στα όσα προβλέπει το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Ηπείρου.

Όσον αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση, αναφέρει ότι όλα έγιναν ορθώς και σύννομα. «Στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης της ΜΠΕ πραγματοποιήθηκε δημόσια διαβούλευση, διατυπώθηκαν γνωμοδοτήσεις από συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου (όλες οι υπηρεσίες και φορείς δεν εξέφρασαν αντιρρήσεις επί του περιεχομένου της ΜΠΕ και η αρμόδια επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφάσισε ομόφωνα θετικά), ενώ δεν εκφράστηκαν απόψεις ή ενστάσεις από το ενδιαφερόμενο κοινό. Κατά συνέπεια υπήρχε η απαραίτητη αποδοχή και συναίνεση για το έργο» καταλήγει η υπηρεσία (δείτε το έγγραφο-απάντηση εδώ). 

Σημειωτέον ότι η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back