Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Υπογραφές για τον κόμβο Δωδώνης-Δομπόλη-Μεσαρέ

Εικόνα του άρθρου Υπογραφές για τον κόμβο Δωδώνης-Δομπόλη-Μεσαρέ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/01/2022, 16:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια σειρά από ισόπεδους κόμβους έχει δρομολογήσει η δημοτική αρχή Ιωαννίνων.

Ένας από αυτούς είναι ο κόμβος στη διασταύρωση των οδών Δωδώνης, Δομπόλη και Κενάν Μεσαρέ, για τον οποίο υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση κατασκευής του έργου μεταξύ του δημάρχου Ιωαννίνων και της αναδόχου εταιρίας.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 400.000 ευρώ (στη σχετική ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στο κόστος της σύμβασης). Η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του Δήμου Ιωαννιτών.

Η κατασκευή του κυκλικού ισόπεδου κόμβου περιλαμβάνει εργασίες οδοποίας,  υδραυλικών έργων, οδοφωτισμού και πρασίνου. Ο κόμβος περιλαμβάνει: τον δακτύλιο, τον κλάδο προς την οδό Δομπόλη, τον κλάδο προς τη λεωφόρο Δωδώνης με κατεύθυνση το κέντρο των Ιωαννίνων, τον κλάδο προς τη λεωφόρο Κενάν Μεσαρέ και τον κλάδο προς τη λεωφόρο Δωδώνης με κατεύθυνση την Άρτα.

«Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο που απαντά σε κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη: «Το έργο διασφαλίζει την όσο το δυνατό πιο απρόσκοπτη και συνεχή́ κίνηση των οχημάτων επί των προαναφερόμενων οδών στον συγκεκριμένο κόμβο αλλά́ και την άνετη και ασφαλή́ κίνηση των πεζών και των ατόμων με αναπηρία, προς όλες τις κατευθύνσεις, τόσο μέσω των πεζοδρομίων όσο και μέσω των διαβάσεων που προβλέπονται να κατασκευαστούν».  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3