ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπογραφές από το… viber

Εικόνα του άρθρου Υπογραφές από το… viber
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/09/2018, 18:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φαίνεται πως η παράταξη Ριζόπουλου δεν εξασφάλισε 100% τις υπογραφές που παρουσίασε προς υποστήριξή της, καθώς από χτες προστίθενται «απαρνήσεις πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις», ανθρώπων που τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στη λίστα των 220 ατόμων.

Μέχρι στιγμής υπάρχει μια επίσημη διάψευση και έχουν ακολουθήσει άλλες τέσσερις, κυρίως μέσω μέσων μαζικής δικτύωσης. Όπως συμβαίνει ενίοτε σε κινήσεις που αναφέρονται σε πρόσωπα και όχι βασικά σε πολιτική αντίληψη και πρόγραμμα, οι υπογραφές μαζεύονται και μετά μπαίνουν και οι… υπότιτλοι. Έτσι κάπως το περιγράφει ένας εκ των «αρνητών», ότι δηλαδή έλαβε μέσω… viber κείμενο από φιλικό του πρόσωπο, χωρίς το κείμενο να έχει τίτλο ή συντάκτη. Φαινόταν δηλαδή σαν προσωπική τοποθέτηση του αποστολέα. Κατόπιν, το όνομα του συγκεκριμένου καταγγέλλοντα, ο οποίος επιφυλάσσεται για τα νόμιμα δικαιώματά του, βρέθηκε στους υποστηρικτές Ριζόπουλου.

Βέβαια, τέτοιου είδους καμπάνιες στήριξης δεν αποκλείουν και την ύπαρξη πιέσεων για την απόσυρση υπογραφών. Κάτι τέτοιο καταγγέλλει η παράταξη Ριζόπουλου, δίνοντας στη δημοσιότητα τη χειρόγραφη υπογραφή μιας εκ των «αρνητριών», σε χαρτί που ωστόσο δεν αναφέρει ούτε το σκοπό της υπογραφής, ούτε φαίνεται σε αυτό το κείμενο, το όνομα του κ. Ριζόπουλου ως υποψηφίου κ.λπ.

Ο κ. Ριζόπουλος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι… το ήξερε: «Γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά τι θα γίνει. Η λειτουργία του κ. Καχριμάνη και αυτής της ομάδας του έχει διαλύσει την Ήπειρο. Είναι σαφές στους συνεργάτες μου και σε μένα ότι το ξήλωμα της κλίκας των ξεπεσμένων θα είναι μια επίπονη διαδικασία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δηλώνει επίσης ότι είχε προειδοποιήσει «εγκαίρως και το γνωρίζουν όλοι, ότι την ομάδα και τους πολίτες που συντελούν το κράμα αυτής της υπεριδεολογικής προσπάθειας κανείς δεν μπορεί ούτε να τους λυγίσει, ούτε να τους εκβιάσει. Και αυτό αποδείχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όταν μέρος της οργανωτικής μας επιτροπής δεν έκανε πίσω ούτε χιλιοστό παρά τις απειλές που δέχθηκε, για κυρώσεις».

Βέβαια, ο τρόπος με τον οποίο οι καταγγέλλοντες αποσύρουν τις υπογραφές, μαρτυράει και μια σχετική προχειρότητα στον τρόπο με τον οποίο αυτές συγκεντρώθηκαν. Ακόμα και έτσι όμως, η συγκεκριμένη παράταξη που αναφέρεται κυρίως στο χώρο της ΝΔ (ανάμεσα στις υπογραφές υπάρχουν αρκετά στελέχη του κόμματος), καταφέρνει να μένει στην επικαιρότητα, προσδοκώντας ενδεχομένως ότι αυτό θα μεταφραστεί και σε εκλογική αναγνωρισιμότητα.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back