Αναγκαίο το προσωπικό…

Εικόνα του άρθρου Αναγκαίο το προσωπικό…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2020, 18:49

Πριν από λίγες ημέρες, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων διαβεβαίωσε ότι υπάρχει «πλήρης επιχειρησιακή ετοιμότητα» για τη διαχείριση της πανδημίας στο επόμενο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, είχε προχωρήσει σε μια αναλυτική καταγραφή όλων των ενεργειών που είχαν γίνει από τον Ιανουάριο και μετά. Οι ελλείψεις σε προσωπικό όμως εξακολουθούν να υφίστανται.

Στη διαπίστωση αυτή προχώρησε και η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, η οποία, συνοδευόμενη από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων (Χρήστος Μαντάς, Δημήτρης Παχατουρίδης, Δημήτρης Τζιάλλας και Μαργαρίτα Οικονόμου), είχε συνάντηση με τον νέο διοικητή του νοσοκομείου Νίκο Κατσακιώρη.

Η κα Τζούφη, αφού ανέφερε ότι είναι επείγουσα η ανάγκη παράτασης των συμβάσεων του προσωπικού τουλάχιστον μέχρι το πέρας της πανδημίας, έθεσε τον έντονο προβληματισμό της για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).


Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αναφερόταν προ ολίγων ημερών σε 16 νέες κλίνες ΜΕΘ, ειδικά για Covid-19, με την αξιοποίηση τόσο των 8 κλινών της νέας Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) όσο και των 8 κλινών της νέας Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ), στο κτίριο της 4ης πτέρυγας. Την άνοιξη, στη ΜΑΦ νοσηλεύτηκαν ασθενείς με covid-19, με το προσωπικό να τα βγάζει πέρα λόγω της δραστικής μείωσης των τακτικών χειρουργείων.

Στις 31 Αυγούστου, ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κοντοζαμάνης υπέγραψε 186 νέων οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών για τη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό των πρόσθετων κλινών νοσηλείας των ΜΕΘ σε 17 νοσοκομεία της χώρας. Σε αυτή την απόφαση, δεν προβλέπεται καμία θέση ειδικευμένου γιατρού για τις ΜΕΘ των δύο νοσοκομείων των Ιωαννίνων (όπως ούτε και για τις ΜΕΘ όλης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας). Οι νέες προσλήψεις, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, καλύπτουν τα νοσοκομεία όπου έγιναν οι δωρεές νέων κλινών από το Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος»…

Η κα Τζούφη έθεσε στον κ. Κατσακιώρη και το ζήτημα της στελέχωσης του ΤΕΠ και του εργαστηρίου για την ανίχνευση κρουσμάτων στην περιοχή, «καθώς η καλύτερη δυνατή οργάνωσή τους θα είναι κρίσιμη για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση των περιστατικών ενόψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας κατά τη χειμερινή περίοδο».

Κατά τα άλλα, στο τραπέζι της συζήτησης με τον διοικητή του νοσοκομείο, η  βουλευτής και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν την αναγκαιότητα να προχωρήσει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, πρότειναν την ενεργοποίηση διασύνδεσης του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με το Νοσοκομείο «Γ.Χατζηκώστα» και με τις ΚΟΜΥ και τη δημιουργία ενός ενιαίου κέντρου λήψης αποφάσεων στο νομό Ιωαννίνων που να συνδέει τις νοσοκομειακές δομές με τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Νομού, με την Περιφέρεια και το Δήμο, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι θα συνεχίζει να στηρίζει το ΕΣΥ και τις δημόσιες δομές Υγείας «με προτάσεις αλλά και με αυστηρή άσκηση κριτικής, όπου υπάρχουν λάθη και παραλείψεις και ταυτόχρονα θα είναι απέναντι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης που ήδη με διάφορους τρόπους έχει αρχίσει να δρομολογείται».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back