ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Είστε θετικοί» και… βρείτε άκρη

Εικόνα του άρθρου «Είστε θετικοί» και… βρείτε άκρη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/12/2021, 13:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΑΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου περιγράφει την περιπέτεια δύο Πορτογάλων, που μεταφέρθηκαν στο ΤΕΠ του νοσοκομείο, ξημερώματα Πέμπτης, στις 3.

Το νεαρό ζευγάρι ενημερώθηκε ότι είναι θετικοί και οι δύο, από τον ΕΟΔΥ, τηλεφωνικά, χωρίς καμία άλλη οδηγία, ενώ ταξίδευαν με το λεωφορείο από την Αθήνα προς τα Ιωάννινα.

Φτάνοντας εδώ, απευθύνθηκαν μόνοι τους στη αστυνομία για να ζητήσουν οδηγίες και από κει τους παρέλαβε το ασθενοφόρο για να τους πάει στο ΤΕΠ.

Η ΑΣΥ σημειώνει ότι δεν υπήρχε λόγος μεταφοράς στο ΤΕΠ, αφού δεν είχαν συμπτώματα. Παρόλα αυτά, το προσωπικό του ΤΕΠ τους φιλοξένησε ουσιαστικά, τους πρόσφερε φαγητό και νερό και ξεκίνησε μια προσπάθεια συνεννόησης με τους αρμόδιους φορείς.

«Προς έκπληξη όλων, το κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας δεν απάντησε ποτέ, ωσάν να έχει κλείσει. Κι αυτό τη στιγμή που από την έναρξη του 4ου κύματος το υπουργείο έχει αφαιρέσει κάθε αρμοδιότητα από την τοπική πολιτική προστασία με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να δηλώνει ότι έχει δεμένα τα χέρια, λόγω αφαίρεσης αρμοδιότητας» αναφέρει η ΑΣΥ.

Συμπληρώνει ότι, μετά από επικοινωνία με την πρεσβεία της Πορτογαλίας και αφού πέρασαν όλη την ημέρα στο κοντέινερ, 17 ολόκληρες ώρες, βρέθηκε λύση με τη μεταφορά τους στις 8 το βράδυ με όχημα και έξοδα της Περιφέρειας Ηπείρου στην Αθήνα σε ειδικό χώρο καραντίνας τουριστών καθώς στα Ιωάννινα δεν υπάρχει ανάλογος χώρος, σε αυτό το κύμα της πανδημίας. Και η πόλη, είναι τουριστικός προορισμός…

Η ΑΣΥ σημειώνει ότι «αν είχαν την ελάχιστη ευθιξία όσοι εκπονούν και υλοποιούν τα εθνικά σχέδια αντιμετώπισης της πανδημίας δεν θα είχαν οδηγήσει σε εγκατάλειψη και τους τουρίστες και τους Ηπειρώτες και το προσωπικό του ΤΕΠ του ΠΓΝΙ. Διότι μόνο το φιλότιμο και η επαγγελματική ευθιξία του προσωπικού του ΤΕΠ εξασφάλισαν να μην διωχτούν οι 2 θετικοί νεαροί Πορτογάλοι από το ΤΕΠ (καθώς δεν είχαν συμπτωματολογία οπότε και λόγο να μείνουν στο ΤΕΠ) και να μην κυκλοφορούν στην πόλη ή να ταξιδεύουν θετικοί διασπείροντας τον ιό». Και αυτό σε ένα ΤΕΠ που βουλιάζει τις τελευταίες ημέρες από εκατοντάδες πολίτες που

Ακόμα σημειώνει ότι στο ΤΕΠ δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη γιατρού μέσα στην πανδημία, ενώ έχει τις 7 από τις 12 θέσεις του κενές και ότι έχει μειωμένο προσωπικό από το προηγούμενο κύμα.

Τέλος, σημειώνει ότι «οι χθεσινές δηλώσεις της διοίκησης περί ετοιμότητας του ΠΓΝΙ για το νέο κύμα της υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγής Ο, στο πλαίσιο των δηλώσεων υπουργών της κυβέρνησης για καθολική ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, μόνο ως παγωμένο, οδυνηρό και δυστυχώς κατάμαυρο ανέκδοτο συζητιώνται στο ΤΕΠ».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back