Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χρ. Ντακαλέτσης: «Με αίσθημα δυσπιστίας…»

Εικόνα του άρθρου Χρ. Ντακαλέτσης: «Με αίσθημα δυσπιστίας…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2020, 20:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την επανεξέταση της απόφασης για λειτουργία δομής ασυνόδευτων ανήλικων στον Δήμο Ζαγορίου ζητά από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης.

Ο κ. Ντακαλέτσης θυμίζει αρχικά τη δέσμευση του κ. Μηταράκη, στη συνάντηση που είχε γίνει με τους δημάρχους στα Γιάννενα πριν από λίγο καιρό, περί συνεννόησης με τις τοπικές κοινωνίες. Ωστόσο, μετά τις εξελίξεις «εγκαινιάζεται ένα αίσθημα δυσπιστίας ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, του οποίου προΐστασθε, και στους αυτοδιοικητικούς της Ηπείρου» όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΕΔ στον υπουργό.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση κατά της δομής στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου εξέδωσε και η παράταξη «Όραμα για το Ζαγόρι» με επικεφαλής τον Λεωνίδα Τσουμάνη. Πέραν του επιχειρήματος περί πλήγματος στον τουρισμό, η παράταξη εμπλέκει και τον κοροναϊό (με αφορμή τα κρούσματα στη Ριτσώνα), εκτιμώντας ότι «θα τεθεί σε κίνδυνο και η υγεία των μόνιμων κατοίκων του Δήμου και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων».

Μέχρι στιγμής, ανακοινώσεις κατά της δομής στους Ασπραγγέλους έχουν εκδώσει ακόμη ο Δήμος Ζαγορίου, η Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου αλλά και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.


* Φωτογραφία αρχείου από τη σχετικά πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μηταράκη στην ΠΕΔ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3